Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Свято Знань

Свято Знань – це свято книги! Особливо, коли це свято проходить у бібліотеці. Адже в Бібліотеці якнайкраще розуміють, що з Книгою і шкільну науку опановувати легко, і світ навколишній стає яскравішим і відкриває безліч цікавих речей! Про це говорили шановні гості першовересневих зустрічей у Національній бібліотеці України для дітей з маленькими школяриками з київських шкіл № 163, 175, старшокласниками інших шкільних закладів.

У своєму привітанні Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, Герой України Анастасія Степанівна Кобзаренко запрошувала усіх приходити до бібліотеки, адже бібліотека дбає, щоб тут завжди було багато нових книг, цікавих зустрічей, гуртків та клубів, затишна атмосфера, щоб у бібліотеці кожна дитина знайшла собі заняття до смаку. Представник відділу бібліотек Міністерства культури й туризму України Марія Григорівна Височанська пообіцяла дітям, що Міністерство культури й туризму України сприятиме підтримці дитячих бібліотек по всій Україні. Письменник, член Наглядової ради бібліотеки Василь Федорович Василашко читав дітям власні вірші-гуморески та подарував бібліотеці свої книги.

У новесенькому літньому дворику, який щойно облаштували у бібліотеці, гостя свята - художниця-графік редакції журналу «Малятко» Олеся Варкач провела майстер-клас для учнів 4-а класу школи № 163. Пані Олеся попросила дітей ще раз проілюструвати Абетку авторки Оксани Кротюк, ілюстрації до якої створювала саме вона.

На її думку найкраще діти проілюстрували літеру «К» - автор Аліна Ганжа. Літеру «М» - автор ІринаТатарчук. Літеру «Р» - автор Настя Бабіченко.

Актори театральної студії «Мрія» нашої бібліотеки розважали глядачів конкурсами, іграми.Всіх насмішив Незнайко, який зібрався йти до школи з подушкою-думкою, а Знайко перевірив, як школярі вміють складати вірші. Співали юні артисти ансамблю «До-мі-соль-ки» (Будинок дитячої творчості «Шевченківець» Шевченківського району м. Києва), танцювали дівчатка ансамблю «Слов’яночка» (Будинок дитячої творчості Дарницького району м. Києва).

Після святкового відкриття почалась ігрова програма: хтось грав у рухливі ігри, які проводили аж дві Пепілоти, хтось співав разом з друзями у караоке, хтось малював кольоровою крейдою на асфальті.

А деякі діти одразу пішли до бібліотеки за книжками, журналами, а також поспілкуватись зі своїми улюбленцями у живому куточку. До речі – у живому куточку побільшало мешканців: там оселилась ще одна шиншила на ім’я Карамелька. Тепер на другому поверсі бібліотеки живуть аж три шиншили: старожил Едік, юний Шуня і Карамелька, а ще кролик Шустрик.

Про шиншил – чекайте репортаж на nbukids.wordpress.com

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей