Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Увага! «Книжковий експрес» з 1941 року прибуває у листопад 2013

Основний фонд Національної бібліотеки України для дітей складає більше 500 тисяч документів, більша частина яких зберігається у фондах відділу зберігання та реставрації фондів. Тільки невелика частина з цих книжок видається на запит читача до читальних залів та абонементів. Основна частина фонду – це книги з фонду обов'язкового примірника, в якому зібрано і зберігається для нащадків весь репертуар книг для дітей, виданих в Україні, а також видань для дітей українською мовою, виданих за межами України.

Ретро-проект «Книжковий експрес з минулого» покликаний розкрити читачам секрети основного фонду бібліотеки за допомогою циклу експрес-виставок, які будуть демонструватися у читальному залі для учнів 5-9 класів, та віртуальних виставок у вигляді відеороликів, презентацій для опублікування в Інтернеті на сайті Національної бібліотеки України для дітей, на сторінках у соціальних мережах тощо.

Щомісяця читачам будуть презентуватися П’ЯТЬ книг, П’ЯТЬ цікавих фактів, П’ЯТЬ неймовірних історій, П’ЯТЬ справжніх героїв за П’ЯТЬ років недавнього історичного минулого, про яке майже нічого не відомо сучасним дітям – нашим читачам!

Перший випуск «Книжкового експреса» присвячується 70-річчю визволення Києва від фашистських загарбників і представляє п’ять книжок про дітей-героїв, які допомагали дорослим боротися з фашистськими окупантами.

З 4 по 29 листопада на виставці «Книжковий експрес з минулого» у читальному залі для учнів 5-9 класів на вас чекають такі книги:

Тихомиров О. М. В ту пору сувору в Києві : повість / О. М. Тихомиров. – К. : Молодь, 1984. – 136 с.

«…Костя тримав прапори і гарячково думав, куди ж їх сховати. Чомусь уявлялось, що німці відразу увірвуться до хати з обшуком. Не можна було втрачати ні секунди: постріли лунали уже зовсім близько…»

Черняк С. Томка-підпільниця : документальна повість / С. Черняк. – К. : Веселка, 1977. – 130 с.

Дівчинка з Мильного провулку на Куренівці з жартівливим ім’ям Томчиш-Кібальчиш, яка в умовах фашистського терору, непомітно для них зуміла жити подвійним життям: «інвалідки-слюсарки і зв’язкової підпільного райкому партії»

Деко О. Цвіт каштанів : оповідання-хроніка / О. Деко // Автограф на рейхстазі. – К., 1991. – С. 134-150.

«…Завдання було одне: запам’ятати, а вдома перенести на папір розташування приміщень, огорожі, дерев і кущів. Казимир годинами кружляв біля монастиря, про людське око збираючи бляшанки, а сам в уяві вже малював: ось так збігаються стежки, а он де можна пересидіти, доки пройде ворожий патруль… І незчувся, як поруч виріс огрядний поліцай…»

Черняк С. Пароль «Перепустка № 10» : документальна повість / С. Черняк. – К. : Веселка, 1983. – 134 с.

«У Києві на заводі «Більшовик» сталася велика диверсія. Хтось перерізав підземні кабелі та накоїв ще багато всякого лиха гітлерівцям… Не стало електроенергії. Припинився ремонт танків, які німці мали негайно відправити на фронт. «Хто це зробив?» - лютували гестапівці…»

Пепа В. Не підведи, брате : повість / В. Пепа. – К. : Веселка, 1981. – 190 с.

«…Дорослі не наважувалися наближатися до небезпечного місця, та для таких відчайдушних, як Вадим з Анатолієм, немає ніяких перепон, ніщо їх не лякає. Шеренги німецьких солдатів перекрили всі підступи до Хрещатика. Та брати потаємними закутками пробралися до якогось порожнього будинку, залізли на горище й на власні очі побачили…»

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей