Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У Національній бібліотеці України для дітей відкрили Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2015! 18 березня головна дитяча книгозбірня перетворилася на справжнісіньку казку – казкові герої, персонажі книг і мультфільмів зустрічали юних читачів і дорослих гостей свята.

Розпочалося свято яскравим танцювальним флешмобом, до якого долучилися казкові персонажі разом із маленькими та дорослими гостями свята.

З відкриттям Всеукраїнського тижня дитячого читання читачів привітала заступник генерального директора бібліотеки Тетяна Шамаріна. Вона розповіла дітям, що офіційне відкриття Всеукраїнського свята відбудеться 19 березня у місті Миколаєві і проголосила девіз цьогорічного Тижня: «Якщо читає дитина, Україна буде вільна і єдина!».

Привітала читачів і бібліотекарів з книжковим святом та подарувала бібліотеці нові книги керівник відділу бібліотек Міністерства культури України Марія Височанська. Вона висловила надію, що українські діти люблять і цінують книгу, тому на весняних канікулах радо візьмуть участь у Тижні читання.

Маленькі гості дуже зраділи, коли Мальвіна – ведуча свята Алла Косач-Денисюк– повідомила їм гасло «Тижня шаленого читання» саме у нашій бібліотеці: «ТИ можеш не читати – МИ читаємо тобі!». А які саме книги будуть читати протягом тижня, читачі дізналися від авторів.

Вони особисто презентували власні книжки, і зробили це у стилі свята – яскраво, з інтригою. Читачі радо вітали письменників Олександра Дерманського, Галину Ткачук, В’ячеслава Купрієнко, Марину Рибалко та представника видавництва «Час майстрів» Аліну Мехед, яка презентувала книгу Ульріха Хуба. Саме книги цих авторів увійшли до списку «Тижня шаленого читання».

Після авторських презентацій читачі мали змогу поспілкуватися з письменниками у різних відділах бібліотеки – на це їм було виділено півгодини.

По закінченні всі знову об’єдналися разом на другому поверсі, щоб ознайомитися з правилами участі у «Тижні шаленого читання». Інструктаж проводила таємний радник «Тижня шаленого читання» Олена Кислова, і він був дуже простим:

1. У понеділок, 23 березня – перший день канікул – прийти до бібліотеки на 11-00. 2. Отримати ПЕРСОНАЛЬНУ КАРТКУ УЧАСНИКА у секторі реєстрації. 3. Вибрати книгу зі списку та розпочати гру разом з командою! Охочі взяти участь у читацьких перегонах змогли отримати картку учасника вже сьогодні по завершенні свята. Усіх читачів цікавило, чи будуть переможці та подарунки?! Так, обов’язково! У нашому списку п'ять книг п'яти авторів, які будуть читати п'ять команд у п'яти відділах. І в кожній команді буде визначено переможця, який отримає ПОДАРУНОК ВІД АВТОРА КНИГИ, яку вони читали! А краща команда - найактивніша і творча - отримає заохочувальні призи від бібліотеки. Але це буде 2 квітня по завершенні «Тижня шаленого читання» під час «Свята книжкових сюрпризів».

Фото зі свята можна побачити у групах бібліотеки:

у Фейсбуці, в Контакті



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей