Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
До уваги наступний випуск «Книжкового експресу», в якому представляємо унікальну абетку…

Всі знають,що таке АБЕТКА.

Українська абетка — сукупність літер, прийнятих в українській писемності та розміщених у певному усталеному порядку. (Вікіпедія)

Абетки бувають різні: балакучі, співочі, іграшкові, смачні, казкові, веселі і навіть звірячі.

Пропонуємо до вашої уваги унікальну абетку, за допомогою якої можна не тільки вивчити літери, а ще й познайомитися з творами образотворчого мистецтва. Це перша українська абетка, яка містить шедеври живопису, графіки,скульптури та декоративного мистецтва з Колекції Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у місті Києві.

Цей музей зберігає найвизначнішу в Україні колекцію творів мистецтва Європи та Азії, пам’ятки Давнього Єгипту, Греції та Риму та чотири ранньохристиянські ікони, серед яких найдавніші у світі образи Богоматері та Іоанна Предтечі.

Колекцію музею було закладено понад сто років тому видатними меценатами - Богданом Івановичем Ханенком (1849-1917) та його дружиною Варварою Ніколівною Ханенко (у дівоцтві Терещенко,1852-1922). Згідно з заповітом Богдана Ханенка сімейний будинок, зведений у 1880-х роках на вулиці Тещенківській, 15, разом із колекцією та бібліотекою було передано місту і перетворено на музей, що носить ім’я його засновників.

Книга адресована батькам, але присвячується дітям. Сподіваємося, що подорож сторінками цієї абетки зацікавить батьків, а для дітей стане першим кроком до музею і дивовижного світу мистецтва.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей