Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Конкурс книжкової краси ІІІ тисячоліття» та закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання

       1 квітня президент Національної секції Міжнародної ради з дитячої книги IBBY, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко вручила посвідчення членів дитячого журі української секції IBBY кращим читачам Національної бібліотеки України для дітей. Цією важливою та знаковою подією завершився Всеукраїнський тиждень дитячого читання—2018.

       За право стати кращими з кращих боролися 57 читачів головної дитячої книгозбірні, які зареєструвалися до участі у читацьких змаганнях під час весняних канікул. Бібліотека підготувала для них справжні ЕКСТРІМ-випробування і книжкові виклики, які під силу було здолати лише тим, хто любить книгу і читання. За 2 тижні змагань визначилося 11 лідерів. Вони відвідували книжкові події у бібліотеці, змагалися, виконували різноманітні завдання, а головне – прийняли книжкові виклики та виконали їх першими.

       Лідерам читацьких перегонів було запропоновано вийти на сцену бібліотеки у «Конкурсі книжкової краси ІІІ тисячоліття» та продемонструвати дітям і батькам, що таке справжня книжкова краса! Краса інтелектуальна, яка проявляється не тільки назовні, а присутня усередині кожного справжнього ЧИТАЧА. Виявляється вона у глибині думок, їх невимушеній елегантності, вишуканості вимови, впевненості у собі.

       І все це наші читачі продемонстрували на подіумі конкурсу книжкової краси! На сцену вийшло 11 книжкових персонажів: Мікробот (з книг письменника Олега Чаклуна), Дженіфер з книги «Пірати Котячого моря» (автори Аня Амасова, Катя Матюшкина), Джуді Муді (з книг Меґан МакДоналд), Чудове Чудовисько та його подружка дівчинка Соня (автор Сашко Дерманський), Гаррі Поттер (автор Дж. К. Роулінг), Жінка-кішка (персонаж коміксів), Киця з книги «36 і 6 котів» (автор Галина Вдовиченко), мишенятко Міко (автор Бригітта Венінгер), принцеса Іванна з книги «Дивовижні пригоди незвичайної принцеси» (автор Всеволод Нестайко), героїня книги «Таємниця Пурпурової планети» (автор Леся Воронина) та Їжачок із повісті «Як їжаки у вирій літали» (автор Світлана Прудник).

       Виступи читачів можна побачити у нашому відео. Виступи не усі майстерні, але треба пам’ятати, що конкурсанти готували їх самотужки в дуже стислий термін – за 2 дні до конкурсу. Адже лише наприкінці Тижня ЕКСТРІМ-читання виявилися лідери читацьких весняних змагань, які могли претендувати на участь у конкурсному показі.

       Тож, книжковими експертами стали:

  1. Владислав Непочатов.
  2. Уляна Кутняхова.
  3. Ірина Бородійчук.
  4. Соломія Закомірна.
  5. Орест Закомірний.
  6. Люба Марченко.
  7. Катерина Лазарева.
  8. Єгор Казаченко.
  9. Тетяна Журавльова.
  10. Іван Журавльов.
  11. Артем Клименко.

       Беззаперечним лідером за загальною кількістю балів та володарем Гран-прі конкурсу став Владислав Непочатов. Подарунок йому вручав спеціальний гість свята грузинський театральний режисер Шалва Абашидзе. Гість також вручив книжкові подарунки бібліотеці та прочитав вірш грузинською мовою.

       Всі переможці отримали подарунки з символікою Національної бібліотеки України для дітей — футболки, сумки, кепки, ручки та путівники.

       Святкову подію прикрасили учасники театру-студії «Мрія», які у своєму виступі продемонстрували вічну красу класики, а саме казок Шарля Перро. Поза конкурсним показом весела та задерикувата Пеппі Довгапанчоха заспівала глядачам пісню «Всі називають мене Пеппі», яку зал зустрів бурхливими оплесками.

       Ведучі цього вишуканого свята книжкової розкоші та блиску – експерти у сфері інтелектуальної краси Юлія Цимбалюк та Євген Грабовський порадили усім читачам дуже ефективну дієту «Читання у необмеженій кількості» та побажали всім: «Читайте і будьте прекрасними! Адже саме читання робить нас тими, ким ми є. Читайте будь де і тільки найкраще! І якомога частіше ставте один одному запитання «А що читаєш ти?».

       Саме так називалася бібліотечна авторська пісня, яка поставила окличний знак у фіналі цього яскравого і дуже теплого сімейного свята. «А що читаєш ти?!» співало бібліотечне тріо у складі: Євген Грабовський, Валентина Бордус, Ніна Ковальчук. Слова режисера театральної студії «Вподобайка» Євгенія Грабовського, музика Кузьми Скрябіна.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей