Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Гартовані Афганістаном

            15 лютого 2019 року виповнюється 30 років з дня виведення радянських військ із Афганістану. І хоча військові події відбувалися далеко від рідної землі, а українські хлопці воювали у лавах радянської армії, але це теж історія нашого народу. Адже на ту війну за 1979-1989 роки з України було відправлено 160 375 осіб. Не повернулися додому 3360 воїнів, з яких 3280 – загинули.

             Не так багато книг присвячено війні в Афганістані. Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився ще однією -– «Світлини пам’яті». Це вже третя книга, видана Уманською міськрайонною спілкою ветеранів Афганістану.

            На презентацію до Національної бібліотеки України для дітей завітали гості з Умані: один із авторів книги – Олег Володимирович Зайченко, голова Уманської міжрайонної спілки ветеранів Афганістану, учасник бойових дій, та герой книги; учасник бойових дій Коритник Володимир Дмитрович. Вони розповідали про свою афганську молодість, про те, як виникла ідея створити книги, присвячені війні в Афганістані, та землякам-уманцям, які брали у ній участь.

            Підтримати своїх побратимів прийшли учасники бойових дій, зокрема Сергій Васильович Червонописький – голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), генерал-майор, Герой України; Артур Валентинович Дерев’янко – полковник запасу, голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у 2014-2017 рр.; Вячеслав Станіславович Марченко – заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та інші.

            Розповіді учасників бойових дій уважно слухали майбутні захисники нашої країни – вихованці Київського ліцею ім. І. Богуна та ліцею-інтеранту №23 «Кадетський корпус».

            Окрасою презентації стали пісні у виконанні вокального тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Петра Волошина, Василя Семенчука та Валентина Купчика, які виконали і афганські пісні, і народні, і присвячені вже сучасній війні пісні.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей