Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Презентація фотовиставки «Румунія. Внутрішні дзеркала. Коріння» автора Маріанни Скублі

         23 січня в Національній бібліотеці України для дітей відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Румунія. Внутрішні дзеркала. Коріння» автора Маріанни Скублі в рамках проєкту «Мистецтво без кордонів» та з нагоди святкування «Дня культури Румунії».

         Фотовиставку з перерізанням червоної стрічки відкрили генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко та Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.

         Румунія — одна з наймальовничіших країн Європи з чудовим природним різноманіттям, чарівною провінцією і старовинними містами. Країна являє собою унікальний історичний і культурний синтез Балкан та Західної Європи, який надає їй такий контраст і колорит.

         Вітальним дарунком для усіх присутніх у залі стала авторська пісня у виконанні лауреата багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів Іванни Попович.

         Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко наголосила на тісному зв’язку історії і культури наших двох держав, важливості читання та спільних традиціях.

         Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану зазначив, що Румунія та Україна дуже схожі народи в багатьох аспектах. Спільними є елементи народного одягу, пісні, танці й темперамент людей обох країн. Також пан Посол переповів казку «Про лінивого» відомого румунського письменника Йоана Крянге та наголосив на важливості читання у паперовому форматі.

         Фотовиставка Маріанни Скублі, яку було презентовано в бібліотеці, допомагає нам зрозуміти колорит Румунії, її великодушність та цінність культурного надбання.

         Надзвичайно яскраво відобразили запальний румунський темперамент вихованці студії жанрової хореографії «Юнія» – Юлія та Надія Локтенки, а запальна хореографічна композиція колективу «Самоцвіти» Київської дитячої школи мистецтв № 5 імені Л.М. Ревуцького передала весь колорит дружніх народів.

         Щиро дякуємо Посольству Румунії в Україні за подаровані книги і гостинці для учасників заходу.

         Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з цією надзвичайно самобутньою фотовиставкою «Румунія. Внутрішні дзеркала. Коріння», яка експонуватиметься в бібліотеці до 21 лютого 2020 року.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей