Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Поетичний марафон «Поезія без меж»

        Відзначимо гідно 210-річчя від дня народження великого Тараса Шевченка – поета, прозаїка, художника, відчайдушного борця за справедливість, національне і духовне відродження України. Творчість Кобзаря присвячена нашій боротьбі проти поневолення, битві за свободу і рівність.

        У ці березневі Шевченкові дні вся Україна і світ згадують рядки Тараса Шевченка. Діти й дорослі читають вірші Кобзаря та діляться своїми відео у мережі в численних флешмобах, челенджах, марафонах.

        Національна бібліотека України для дітей ініціювала поетичний марафон «Поезія без меж», щоб усі почули, як звучать Кобзареві рядки різними мовами світу. Взяти участь у читаннях відгукнулося стільки охочих, що наш марафон не обмежиться тільки днем народження Тараса.

        Тож 9 та 10 березня слухайте поезії Шевченка голосами світу у відео від наших друзів і партнерів – представників дипломатичних місій і культурних осередків різних країн, зарубіжних журналістів і волонтерів, працівника Представництва НАТО в Україні.

        У ці дні вірші Шевченка лунатимуть англійською, французькою, румунською, польською, болгарською, киргизькою, кримськотатарською, німецькою, чеською, туркменською, казахською, турецькою, азербайджанською, в'єтнамською, іспанською, японською, словацькою, вірменською, узбецькою, угорською, литовською, латиською… І звісно ж, українською!

        Слухай слово Кобзаря голосами світу

        #поезія_без_меж #Шевченку210років #поетичний_марафон

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей