Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День Колумба

Сектор іноземної літератури спільно з інформаційним центром «Вікно в Америку» представляє театральне дійство, присвячене Христофору Колумбу – всесвітньовідомому іспанському мореплавцю, який своїм відкриттям радикально змінив карту земної кулі, і цим вніс значні зміни в історію світу. Це свято бібліотека приурочила до Дня Колумба.

Коротка довідка:

День Колумба (англ. Columbus Day) — федеральне свято у Сполучених Штатах Америки, яке відзначають щороку у другий вівторок жовтня за спеціальним наказом президента США Франкліна Рузвельта починаючи з 1971 року. За традицією найяскравіше дійство на честь мореплавця відбувається у Нью-Йорку.

Христофор Колумб - іспанський мореплавець (осінь 1451 — 20 травня 1506). Відомості про життя Христофора Колумба досить неоднозначні й скоріше схожі на роман. Навколо багатьох подій його життя виросли легенди, розвінчати які не вдалося й до цього часу. Про його походження та місце народження до цього часу сперечаються. Шість міст Італії та Іспанії виборюють право бути батьківщиною Колумба.
Історія відкриття Колумбом Америки за версією TV-каналу Енциклопедія

Ще більше інформації про Христофора Колумба (і не тільки) читайте у книзі: Джордж Тіндалл, Дейвід Шай «Історія Америки», яка вийшла у 2010 році у львівському видавництві «Літопис» та містить більше 900 сторінок! «Погортати» деякі сторінки книги ви теж зможете: ми підготували для вас слайд-презентацію цього енциклопедичного видання.

Завітайте на свято!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей