Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Свято іспаномовної літератури у дитячій бібліотеці

21 листопада до Національної бібліотеки України для дітей на свято завітали Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне з дружиною Анною Марією Берет Гарсія, координатор відділу культури Посольства Іспанії Лоліта Відігал, уповноважений з питань культури Віктор Мурсія, казкарка Анна Гарсія Кастеяно.

І знову, як рік тому, у бібліотеці звучали іспанська мова, запальні іспанські мелодії, вірші і навіть казки. Актова зала була переповнена, адже на свято прийшли школярі, які вивчають іспанську мову, викладачі іспанської, інтерес до якої зростає не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Саме про те, що іспанська мова стає однією з найпоширеніших і, що її з повним правом можна назвати мовою міжнародного спілкування, говорив пан Посол з читачами. Він був приємно здивований, що майже всі присутні школярі розуміли його промову без перекладу.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко у вітальному слові пояснила, що діти так добре розуміють іспанську завдяки щедрому подарунку від амбасади Королівства Іспанії в Україні: більше 200 книг було передано бібліотеці у 2012 році. Видання іспанської бібліотечки користуються популярністю не тільки у тих, хто вивчає мову.

Шановним гостям дуже сподобалася святкова програма: пісня «Ла Еспанія» у виконанні учениць спеціалізованої школи № 64; вірші, написані шестикласницями навчально-виховного комплексу № 176 Анастасія Прийменко та Тетяна Чилій і вірш «Ла Гітара» Федеріко Гарсія Лорки у виконанні під перебори гітари учнями спеціалізованої школи № 64. Ніби повернув наших іспанських друзів на їхню батьківщину іспанський народний танок «Арагонська хота», що станцювали українські дівчатка Валерія Ромашко, Юлія Козлова, Юлія Нестеренко – учениці 7 класу навчально-виховного комплексу № 176.

На завершення свята присутніх чекав незвичайний сюрприз в особі Анни Гарсія Кастеяно, яка приїхала з Іспанії і розповідала дітям і дорослим казки: є така спеціальна професія – казкарка, яка дуже популярна у всьому світі. Всі були в захваті від цього емоційного театру одного актора: дивина, але те що представляла Анна Гарсія зрозуміли усі, навіть ті, хто не знає іспанської.

Під час екскурсії бібліотекою гості з Іспанії були приємно вражені дивовижною архітектурою і тим, що бібліотечні зали заповнені читачами, яким тут цікаво. Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне мав зустріч з директорами та викладачами іспанської деяких київських шкіл, на якій йшлося про подальшу плідну співпрацю між бібліотекою, школами і представництвом Іспанії в Україні.

Репортажі про свято дивіться на телевізійних українських каналах «1+1» та «ТОНІС».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей