Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Чому цей Пес – Зелений?

Таке запитання виникає мабуть в кожного, хто вперше чує назву видавництва «Зелений пес» (хоча серед дорослих людей в Україні таких, мабуть, вже й не залишилося). А ось дехто з дітей – читачів нашої бібліотеки, можливо, саме сьогодні вперше почув і про видавництво, і про історію його логотипу.

Менеджер проектів видавництва Олександра Шаліна розповіла дітям, проте, що песик спочатку був жовто-блакитним, але у друкарні змішалися фарби і… песик став зеленим. Пані Олександра розповідала про те, як народжується книга, про людей, які її створюють, про видавничі професії. Разом з бібліотекарем Наталею Зіміною вони представили видавничі проекти для дітей, в рамках яких друкуються цікаві художні та пізнавальні дитячі книги: «Для тих, хто не любить читати», «Енцилопедія. Казка. Гра», «Читати круто!», «12 балів». Книги з цих серій були діти змогли побачити на книжковій виставці у читальному залі для дошкільників та учнів 1-4 класів. І тут з’ясувалося, що книги ці дітям добре знайомі, а деякі з них вони навіть читали – просто не запам’ятали назву видавництва.

Кілька присутніх на зустрічі школяриків читали і повість «Тятіка і Патіка» письменниці Ксенії Ковальської, тому зраділи можливості познайомитися з письменницею особисто. Ксенія Ковальська з задоволенням поспілкувалася з читачами та розповіла (тим, хто ще не читав книжку) історію Тятіки і Патіки – загадкових дівчаток, що оселилися на шовковичному дереві, й були такого крихітного розміру, що їх ніхто з людей не міг вгледіти. Їх могли бачити тільки Ворона Петрівна, Лисиця-Собачка, Фрей… Більше про книгу ні слова – цю загадкову і веселу детективну історію треба обов’язково читати!

Кілька слів про письменницю: Ксенія Ковальська письменницею стала не одразу – з юності. Вона отримала технічну освіту і працювала інженером, який конструює та прокладає газопроводи. Така серйозна і відповідальна професія, яка (виявляється!) вимагає багато подорожувати. І, мабуть в цих поїздках і почали народжуватися сюжети майбутніх книг. А згодом народилися і самі книги.

Сьогодні у письменниці вже вийшли друком три дитячі книги: “Тятіка і Патіка”, “Канікули прибульців із Салатти” та “Хто врятує Терлі-Беатрису-Берту”.

Приємного читання!

Наступного тижня в гостях у читачів молода письменниця Віта Левицька.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей