Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Улюблені письменники – 100-літні ювіляри!

У відділі обслуговування дошкільників, учнів 1-4 класів та організаторів дитячого читання відбулися заходи, присвячені творчості письменників-ювілярів, яким виповнилося 100 років.

Поетичні читання під назвою «Життєдайне слово Платона Воронька» відбулися спільно з учнями 2-б класу ЗОСШ № 163. На його поетичних творах виростало не одне покоління української дітвори. Вірші Платона Воронька живуть між людей, звучать на дитячих святах, вивчаються в школі. Хто хоч раз їх прочитав – запам’ятає на все життя. Чого лише варті його рядки:

Облітав журавель
Сто морів, сто земель,
Облітав, обходив,
Крила, ноги натрудив.
Ми спитали журавля:
– Де найкращая земля? –
Журавель відповідає:
– Краще рідної немає.

Діти не лише почули вірші з вуст однокласників, бібліотекаря, а й прослухали поетичні твори у виконанні самого автора, запис голосу якого зберігся до сьогоднішнього дня. Читачі дізналися про життєвий і творчий шлях видатного поета, познайомилися з його чудовими збірками поезій, які є в бібліотеці, прослухали його пісні, адже Платон Воронько був не просто поет, а ще й поет–пісняр, подивились уривки з фільмів, де звучать його пісні. Для дітей Платон Микитович написав близько 50-ти книжок. Його книжки виходили мільйонними накладами. В нашій книгозбірні збереглися майже всі його видання. Запрошуємо до читання!

Літературне свято «Зірки гумору – твої ровесники»(Дениска Корабльов) було присвячене відомому російському письменнику, артисту, автору фельєтонів, клоунад, інтермедій і сценок, куплетів, пісень, естрадних монологів, циркових клоунад, сценок-реприз для естради, актору цирку та найвідомішому Діду Морозу всіх часів Віктору Юзефовичу Драгунському.

Захід відвідали учні 3б класу гімназії №172, які залюбки дізнались біографію письменника, для більш докладного висвітлення якої бібліотекар Коваленко Ю.П. активно використовувала інтерактивну дошку, на ній діти переглянули підбірку фотографій, що відобразила всі періоди життя письменника. Діти також мали можливість переглянути уривок з фільму, створеного за мотивами творів Драгунського, прослухати пісню, у виконанні світової зірки Клавдії Шульженко, автором слів цього твору був сам Віктор Юзефович. Також учні залюбки прослухали аудіозаписи дитячих оповідань письменника, які свого часу читав сам автор, працюючи на радіо. Наостанок учні стали активними учасниками вікторини, присвяченої надвідомим творам письменника та залюбки розгадували кросворд, зображений на інтерактивній дошці. Школярі з задоволенням самостійно вписували відповіді на сенсорному екрані дошки.

Віктор Драгунський залюбки зустрічався зі своєю читацькою аудиторією, відповідав на всі листи своїх маленьких шанувальників. Кожне своє послання маленьким читачам він незмінно закінчував девізом: «Дружба! Вірність! Честь!» Цими словами й було завершено свято, словами, які ніколи не втратять своєї актуальності для читачів будь-якого віку і в будь-який час.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей