Столові речі, засоби гігієни та інше. У похід кожен учасник бере ложку, миску, кухоль, складений ніж. Перевага надається емальованому посуду, тому що алюмінієвий посуд швидко нагрівається і його важко тримати в руках, а одноразовий посуд швидко деформується, до того ж він дуже шкідливий для здоров’я при вживанні з нього гарячої їжі. Турист повинен мати рушник, мило з мильницею, зубну щітку та пасту, носові хустинки, гребінець, а також голку з нитками, ґудзики, олівець, записну книжку, ліхтарик, сірники, бінокль, фотоапарат та інші речі. Ці предмети укладаються в рюкзаку в поліетиленових торбинках, оскільки вони легкі, займають небагато місця, добре зберігають одяг і продукти від вологи, а у випадку необхідності можуть послужити ще і ємкістю для води.

Слід пам’ятати, що туристське спорядження потребує бережного ставлення: після закінчення походу його треба привести у належний стан.

 

Веселі загадки / худож В. Родин. –  К., 2004. –  С. 9. Повернутися назад Карта походу


© Національна бібліотека України для дітей
www.chl.kiev.ua