Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Світ один на всіх

           3 грудня разом із усією світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Ініціатором створення цього дня стала у 1992 році ООН.

           Щороку вибирається нова тема Міжнародного дня людей з інвалідністю, покликана привернути увагу до успіхів у побудові інклюзивного середовища для інвалідів та усунення соціальної нерівності; оцінки процесу виконання положень Конвенції про права інвалідів і роботу із залучення людей з інвалідністю у повсякденне життя суспільства.

           Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Для них мають бути створені умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

           Сьогодні в Україні близько 3 мільйонів мешканців мають вади здоров’я, що кваліфікуються як інвалідність. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя цих людей, створити майбутнє, де б вони не були виключені з соціуму з-за проблем зі здоров`ям.

           Через свої буденні проблеми ми не повинні забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують нашої допомоги і уваги. І не тільки 3 грудня, а й кожного дня.

           Людина з інвалідністю — це звичайна людина з неповторним характером, своїми слабкими та сильними сторонами, своїми мріями. Дитячі бібліотеки завжди раді бачити у себе таких читачів, готують для них цікаві заходи, залюбки їздять у школи-інтернати з новими книгами, ляльковими виставами тощо.

           У бібліотеках часто організовуються виставки творчих робіт читачів-дітей з інвалідністю. Дивлячись на роботи цих дітей, навіть не замислюєшся, що кожен маленький шедевр – це щоденний подвиг дітей, які завдяки творчості хоч на деякий час забувають про свої фізичні вади та душевні переживання.

           Тож пропонуємо вам насолодитися справжніми шедеврами наших читачів. І не забувайте творити добро!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей