Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
"Тиждень книжок від видавництва Artbooks, творчості Малевича та винаходів Сікорського, реаліті-гри Lib Pokemon

З 8 до 12 серпня у Літньому дворику ні хвилини не було сумно.

     Так у понеділок відвідувачі Літнього дворика досліджували творчість Казимира Малевича. По-перше, вивчали докази його приналежності до України; по-друге, намагалися розібратися у авангардних течіях мистецтва. І звичайно ж, творили… у стилі Малевича, а потім пояснювали весь той шквал пристрастей, які втілили у своїх «картинах».

     У вівторок ми продовжили разом із читачами досліджувати життя та діяльність видатних людей України. Персоною дня став Ігор Сікорський. Бібліотекарі відповіли на усі запитання: чому аеропорту «Бориспіль» планують присвоїти ім’я Ігоря Сікорського? Які адреси у Києві пов’язані з його прізвищем? Який легендарний талісман допомагав авіаконструкторові під час перших випробувань вертольотів? І який вплив здійснила класична музика на авіаконструювання?

У цей же день ми знімали буктрейлер до казки «Ліндберг».

     Середа стала днем ілюстрацій. Все розпочалося з простої, але вельми креативної рибки-веселки (ми читали німецькою історію “Der Regenbogenfisch”, потім із паєток зробили прекрасну добру рибку), а продовжилося презентацією віммельбухів видавництва Artbooks (єдиного в Україні, яке працює у цьому популярному напрямі). Виявляється, з книжками-розглядалками можна так цікаво розважатися. Бібліотечна колекція віммельбухів поповнилася подарунком від Анни Похлєбаєвої, директора видавництва.

     У четвер реаліті-гра «Покемони» захопила Літній дворик! Lib Pokemon – саме під такою назвою вона втілилася у нашій бібліотеці. Все було за правилами: пошуки, покемони, апгрейди, вікторини. Найактивнішим був третій рівень – покемонбол. Адреналін зашкалював! Вгамувати його змогло лише прохолодне дитяче мохіто для учасників реаліті-гри.

     У п’ятницю ми читали історію про Бременських музикантів. І зробили свій гурт «Бауманських музикантів» (бібліотека знаходиться на вул. Баумана)! Марширувати бібліотекою весело, але краще це робити під музичний супровід. Тому ми дістали матеріали для створення музичних інструментів (подаровані Гете-Інститутом в Україні ) та зробили з них яскраві барабани, маракаси та дзвіночки. А співати «Пісеньку друзів» нас навчили справжні музиканти з відділу соціокультурної діяльності. Ой, як ми заграли та заспівали (дивіться наше емоційне відео на YouTube https://www.youtube.com/watch?v=ehoj5G6zEH0). Закінчився день «50-зірковим Ігролендом».


Безумовно, кожного дня з 11 до 12 ранку ми читали.

Це був справжній тиждень подарунків, пісень та веселощів!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей