Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Кіка-Міка вирушила у бібліомореплавання

       Ви уявляєте, що навіть мороз не став на заваді нашим дітлахам прийти на зустріч із Кікою-Мікою на «Корабель читання для сімейного єднання»! Незважаючи на те, що за вікном тріщав мороз, та в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку було тепло, щиро і душевно. Переглянувши відео про маленьку країну Прибалтики – Литву, про її чудові архітектурні пам’ятки, діти та дорослі познайомились із дівчинкою з дивним ім’ям, яку добре знають у багатьох країнах світу. Завдяки видавництву «Знання», яке надрукувало книжку литовської письменниці Ліни Жутауте «Кіка-Міка та гном, що в усьому любить лад», ця дівчинка стала відомою і нашим читачам. Зовсім нещодавно вийшла з друку нова книжка про пригоди маленької пустунки «Кіка-Міка, у якої втекли вуха», презентація якої і відбулась 25 лютого на кораблі.

       На зустріч несподівано для малечі завітала сама Кіка-Міка і не просто так. Вона звернулася за допомогою до дітей, щоб вони допомогли вирішити їй складні завдання гнома, адже інакше він не поверне їй іграшки та книжки про неї, які забрав, бо дівчинка не слухала бабусю і не прибирала у своїй кімнаті. Дітвора блискуче впоралась із загадками та вікторинами гнома. Кіка-Міка із вдячності подарувала малечі свою пісню рідною мовою, затанцювала разом із ними і роздала всім присутнім подарунки.

       У цей день ми не оминули увагою ще одну дуже важливу подію – 147-річчя від дня народження корифея української літератури – Лесі Українки. Маловідомі факти із життя видатної письменниці, читання її дитячих віршів, огляд виставки зацікавили не тільки маленьких читачів, а й дорослих.

       Чекаємо всіх бажаючих на наступні бібліомореплавання!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей