УМКА     О себе, стране и мире Русский
Українська

Выпуск 2- 2002















Агенство Новостей "Сорока"

"Японія - країна здійснених мрій"

     Хто з нас не мріяв про те, щоб збувалися мрії, а особливо перед днем народження? Ось і ці весняні дні стали для мене особливими. А все почалося з того, що у Корпусі Юних Дипломатів до Днів Японії в Україні оголосили вікторину - своєрідну заочну подорож до цієї дивовижної країни. Треба було скласти відповіді на запитання. Хочу зізнатися, що вони були непростими і мені прийшлось попрацювати, щоб дізнатися, наприклад, про театральні жанри японського театру, про кодекс честі самурая, про рослини, які символізують Японію та багато іншого. З надією я чекала, коли буде відомо про переможців першого туру, і з радістю дізналася, що серед семи кращих робіт і моя.
     Свою роботу я назвала "Японія - країна здійснених мрій", і це справді так. Багато цікавого дізналася я про цю чудову країну, її традиції, культуру. Та найцікавіше було попереду - другий тур конкурсу. Всі ми, учасники, дуже хвилювалися, адже це була красива шоу-програма, яка зібрала безліч людей та поважне журі, яке оцінювало наші знання. Справжні японські кімоно, чайна церемонія, музика не залишили байдужими нікого в залі. А іспити для конкурсантів простими не назвеш, треба було знати історію Японії, вивчити вірш японського поета та самому скласти вірш в традиційній формі "танка". Одним із оригінальних завдань було приготування страви японської кухні. Приготовані мною "суші" сподобалися глядачам.
     Важко описати мою радість і захоплення, коли я почула своє ім'я - як переможця. Чудовий фотоапарат нагадує мені про це яскраве свято, а ще для переможця, в рік Коня, привели потішного поні, на ньому я покаталася із задоволенням.
     Та найбільшим подарунком для учасників стала подорож до Культурного Центру Японії в Києві. Всім було приємно, що там нас тепло зустріли і приділили увагу такі зайняті і серйозні люди. Японці - колоритний і незвичайний для нас народ, вони шанобливо і з повагою ставляться до своїх традицій та звичаїв. І ми були дуже щасливими від такої маленької зустрічі з цією країною.
     Всім відомо, що Японію називають країною Сходу сонця і миру, і мені хотілося б побажати всім нам такого ж процвітання та добробуту. А ще за цей час у мене з'явилося багато нових друзів.

Катерина Вечірська, 15 лет,
г.Чернигов




К началу раздела
К домашней странице Государственной библиотеки Украины для детей