УМКА     О себе, стране и мире Русский
Українська

Выпуск 1 - 2003















Агенство Новостей "Сорока"

Читаюча родина

    22 лютого в Обласній бібліотеці для дітей ім. М.Островського відбулася незвична подія: казкове свято книги, пізнання і ерудиції. Цього року конкурс "Читаюча родина" зібрав в стінах гостинної бібліотеки цікаві сім"ї - сім"ї, в яких книга є і засобом виховання, і порадницею, і святинею.
    Конкурс складався із 8 завдань. В першому турі "Презентація своєї родини", який був своєрідним домашнім завданням, учасники знайомили присутніх зі своїми поглядами на роль книги в житті і, звичайно із своєю домашньою бібліотекою. Чисельність книг найрізноманітнішого змісту, жанрів та видів від 200 сягала аж до 1000 і більше. А коли, за умовами конкурсу, кожен учасник презентував свою улюблену книгу та читацьку мрію, увазі аудиторії було представлено справжній книжковий вернісаж, в якому була навіть реліквія 1905 року видання. Щодо читацької мрії, то всі мрії мали багато спільного: більше цікавих книг сучасних авторів, піднесення читаючої людини, збагачення власної бібліотеки.
    Конкурс "Контрольна з української" складався з досить нелегких завдань: визначити значення призабутих українських слів, продовжити прислів"я та ін. А краєзнавчий конкурс перевіряв вміння учасників працювати з довідковим фондом бібліотеки.
    Захист проекту "Бібліотека майбутнього" - став одним з найцікавіших конкурсів. Комп"ютерізація і модернізація чмтальних залів, бібліотечні гіганти на зразок Олександрійської бібліотеки, мікрочіпи… Але в одному всі конкурсанти були повністю згодні - ніякі комп"ютери не замінять теплої, трохи пожовклої книги, з неповторним ароматом таємниці. Учасники складали буріме із запропонованих слів і виконували ще безліч різних завдань. Змагання між родинами перетворилося на спілкування у теплому, затишному колі. І найскладнішим було визначити переможців, але конкурс є конкурс. Нелегко було журі визначити кращих, і все ж ними стали сім"ї: Москаленко, Куценко , Хандога.
    Всі учасники отримали чудові подарунки, дипломи, а головне - масу задоволень. Дякуючи невтомним і натхненним організаторам свято вдалося! Були переможці, але переможених не було. Адже той, хто любить книгу переборе всі негаразди і завжди вийде переможцем!

Олена Кудінова,
м. Чернігов 




К началу раздела
К домашней странице Государственной библиотеки Украины для детей