Дискусійні засідання на тему «Видатні американці українського походження»

Опубліковано: 28 квітня 2011

22 квітня в Інформаційному центрі «Вікно в Америку» в Національній бібліотеці України для дітей відбулись дискусійні засідання на тему «Видатні американці українського походження». Присутні – 24 учні гімназії «Нивки» 7-А класу та 15 учнів сьомих класів ЗОШ №163. Учасники обговорювали питання еміграції, причини, які примушують людей залишати Батьківщину, про українську діаспору та можливість стати багатим і успішним в іншій країні. Деякі учні з гімназії «Нивки» на запитання чи емігрували б вони дещо вагалися з відповіддю і казали, що хотіли б побачити світ. У випадку, якби емігрували, то віддали б перевагу Італії або США. На це ж питання учні ЗОШ №163 відповіли категоричним ні. Їхати за межі Батьківщини вони могли б лише за умови, що повернуться, адже з рідною землею пов’язують спогади, друзі і рідні. Вони порівняли людину-емігранта з деревом, яке може прижитись на новій землі, а може загинути.
Учасники дискусії відкрили для себе багато відомих американців українського походження. Їхні імена – Міла Йовович, Дітко Стів, Енді Воргол вони вже чули, але не знали, що ці відомі люди мають українське походження. Прослуховуючи українську пісню «Ой у гаю, при Дунаю» (з альбому The Divine Comedy під назвою In a Glade) у виконанні Міли Йовович спочатку не повірили, що ця відома актриса так гарно співає пісні та ще й українською мовою.
Також дізналися нові імена – Квітка Цісик, Нік Адамс, Віра Фарміга, Ніколас Григорі Менк’ю, Кеті Сагал. Додатково прозвучала інформація про Дарію Вербову і Ольгу Куриленко.

Видатні американці українського походження, імена яких були названі:
Міла Йовович (акторка, модельєр, модель)
Дітко Стів (художник-мультиплікатор, автор образу Людини-павука)
Енді Воргол (художник мистецького напрямку поп-арт)
Квітка Цісик (американська співачка, співала у Агентській опері (сопрано), виконувала заголовні пісні у фільмах, виступала на американському телебаченні, озвучувала рекламні джингли)
Нік Адамс (американський кіноактор 50-60х років)
Віра Фарміга (американська кіноакторка)
Ніколас Григорі Менк’ю (американський економіст, професор Гарвардського університету)
Кеті Сагал (американська акторка)
Дарія Вербова (модель №1 у США)
Ольга Куриленко (виконувала роль дівчини Джеймса Бонда в фільмі «Квант милосердя»)

 


Коментарі

BlооDesT

Будут ли повторять? Заранее спасибо!
АнЮтка

А я тут была, есть и буду!!!
АнЮтка

предупреждаю я в розовой кофточке!!
admin

Повторення цього заходу поки що не планується. Лише за проханням групи.
Прочитати більше про американців українського походження можна, перейшовши у розділ Цікаві факти про США.