Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Рідної мови шумить джерело

        21 лютого — Міжнародний день рідної мови. Це свято було встановлено з метою підтримки мовної та культурної різноманітності та заохочення вивчення й збереження рідної мови кожного народу. Для українців цей день є особливим, адже українська мова — найцінніше багатовікове надбання, душа нашого народу та його генетичний код.

        Події, що відбуваються у нашій державі, стали поштовхом для переосмислення ролі рідної мови в житті кожного українця. Ворог добре знає: відібравши мову, він привласнить собі душу народу, його культуру й традиції, а також історію.

        Саме про це сьогодні спілкувалися бібліотекарі з четвертокласниками однієї з київських шкіл під час заходу «Рідної мови шумить джерело». Діти послухали легенду про виникнення України та української мови, дізналися цікаві факти про граматику та значення слів нашої мови, познайомилися із книгами, представленими на виставці.

        Плекаймо мову! Це – наша зброя, наш захист, наша багаторічна історія!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей