Віртуальна бібліографічна довідка. Об'єднана довідкова служба публічних бібліотек України
     
   
     
Привіт, Гість :: Вхід
українська мова     русский язык

Ліміт запитань на сьогодні: 36 .:. Запитань у базі: 45752
   


Автор запитання: Ілана із міста: м. Рівне :: Запитання: 3868  
Ілана запитує:
Доброго дня. Приємно, що є сайт, що допомагає студентам навчатися. молодці, що не годуєте їх з ложечки уже готовеньким! :) Дуже прошу допомогти у пошуку сайтів, на яких розміщені тексти українських народних колядок та щедрівок Волині та Поділля, а також веснянок, дум, балад,загадок, колискових та ін. творів усної народної творчості цих місцевостей. Зарання вдячна
Наша відповідь:
Ми не знайшли електронних ресурсів, які розкривали фольклор саме Волині та Поділля. Можемо запропонувати Вам сайт, де розміщені різні види та жанри усної народної творчості України:
http://www.ukrlib.com.ua/narod/index.php
А також наступну літературу:
1. Струманський, Василь Петрович. Народознавство Поділля: Хрестоматія. - Хмельницький: Поділля, 1995. - 443 с.
2. Ой радуйся, земле: Поділ. колядки, щедрівки, гаївки / Подільське відділення Інституту мистецтвознавства... при Хмельницькому гуманітарно-педагогічному інституті; Упоряд. В.С.Прокопчук, Т.К.Прокопчук; Худож. А.В.Затварницька. - Кам'янець-Подільський: Оіюм, 2001. - 111 с.: ілюстр., ноти.
3. Калиновий квіт Полісся: Нар. пісні, що побутують у Камінь-Кашир. р-ні на Волині / Зібрала і впоряд. О.П.Кондратович. - Луцьк: Надстир'я, 1994. - 224 с.: ноти.
4. Лірницькі пісні з Полісся: Матеріали до вивч. лірн. традиції / Записи, впоряд. і прим. О.Ошуркевича; Нот. транскр. Ю.Рибака; Львівська державна музична академія ім. М.Лисенка. - Рівне, 2002. - 137 с.: ілюстр., ноти.
5. Алексєєв, Сергій Іванович. Вінничина у національному радіоефірі і народному гуморі. - Вінниця: Континент-Прим, 1998. - 173 с.

.: Розділ: Міфологія. Фольклор :: 21.10.2005 14.54.18 :.
.: Національна бібліотека України для дітей :.
   

Generated in 0.234068 seconds