Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

      Бернгард Гржимек - учений, пропагандист охорони природи, безкомпромісний викривач злочинів проти неї, талановитий публіцист, невтомний мандрівник, прекрасний фотограф-натураліст.
      Народився Б.Гржимек в сім'ї юриста. До майбутньої спеціальності ветеринарного лікаря і зоолога Бернгард мав нахил ще в дитячі роки. Він любив поратися з тваринами, вирощував курей, пас кіз, лікував собак і котів. Пізніше, в студентські роки, йому доводилося самому заробляти гроші на навчання, працюючи на птахофермі. Вчився Бернгард спочатку в Лейпцігському, а потім у Берлінському університеті, де вивчав ветеринарію. По закінченні навчання працював у Берліні ветеринарним лікарем і невдовзі отримав запрошення на роботу в Міністерство продовольчості.
      В 1945 році Б.Гржимек енергійно береться за відродження зруйнованого Франкфуртського зоопарку, директором якого його призначають. З часом керований професором Б.Гржимеком зоопарк, робота в якому велась на науковій основі, став одним з найкращих у світі.
      Вчений написав більше двадцяти книг, які не раз перевидавались у багатьох країнах світу. Адже вся діяльність професора Гржимека, всі без винятку його книги пронизані ідеями охорони природи, раціонального використання її щедрот, турботою про збереження диких тварин. Він - автор "Енциклопедії тваринного світу" в 16 томах. А книга Б.Гржимека "Серенгети не должен умереть" стала класичним твором, який сполучає в собі глибокий науковий зміст з художнім стилем викладання матеріалу. В цій книзі вперше було висунуто ідею збереження і захисту багатої африканської фауни.
      За сценарієм Б.Гржимека його син Міхаель зняв документальний фільм "Для диких животных места нет", за який було присуджено національну премію "Золотий ведмідь". Весь гонорар, отриманий за прокат фільму, пішов у "Фонд захисту знищуваних тварин". Другий знятий батьком і сином фільм - "Серенгети не должен умереть" - отримав найвищу міжнародну премію "Оскар".
      В 1964 році Б.Гржимек отримав золоту медаль Вільгельма Бельше за видатні заслуги в галузі розширення наукових знань. В 1970 році він був удостоєний найвищої міжнародної нагороди за видатні досягнення в галузі охорони природи - Золотої медалі Всесвітнього Фонду дикої природи.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей