Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

       Н.А.Надєждіна народилася в сім'ї вчителя. Вчилася в Літературно-художньому інституті ім. В.Я.Брюсова, Закінчила Московський університет (літературне відділення). Свій творчий шлях Н.Надєждіна починала як журналіст, друкувалась у таких дитячих виданнях: "Пионерская правда", "Дружные ребята", "Юный натуралист".
       Потім з'явилися науково-художні твори, адресовані тим дітям, які люблять природу. "Чудеса на грядках" докладно оповідають про город і про те, що можна виростити зимою на підвіконні, дають практичні поради юним городникам.
       Оповідання "Полное лукошко" знайомить юних читачів з різновидами грибів: з тими, які ростуть у лісі, з тими, які допомагають пекти хліб і з тими, які "з'їдають" дім.
       У збірці "Каждой былинке брат" йде мова про ліс, та про його мешканців, так несхожих одне на одного. А книгу "Моревизор" уходит в плавание, или Путешествие в глубь океана и пяти морей загадочного корабля "М-5а" можна вважати своєрідною дитячою енциклопедією моря.
       Книги Н.Надєждіної про природу роблять юних читачів безпосередніми учасниками описаних подій, пробуджують у них допитливість, вчать їх спостерігати і берегти довкілля. Кожна книга є оригинальна за формою викладу матеріалу і являє собою то лісовий путівник, то гру в морську подорож, то казку. Та всі вони наповнені любов'ю до живої природи.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей