Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

      Письменник народився 1899 року. Дуже рано зостався сиротою з трьома братами. Ростила і виховувала сиріт тітка Г.П.Оранська. У 1918 році О.Плевако закінчив Харківську гімназію, а згодом Київський комерційний інститут. Займав посаду співробітника кафедри економіки, мав наукові розвідки з історії цукрової промисловості України.
       У 1928 році за несправедливим звинуваченням у контрреволюційній діяльності та в буржуазному націоналізмі Олександр Антонович Плевако був заарештований. 26 років провів у тюрмах, таборах, на засланні. В 1954 році звільнений, а згодом і реабілітований.
       За порадою О.Вишні почав займатись літературною діяльністю. Перші публікації з'явились на сторінках газети "Дзержинець" у м. Дніпродзержинську, де багато років жив Олександр Антонович. Окремими виданнями вийшли книги "Пригоди тварин" (1960), "Цікаві пригоди тварин" (1964), "Вірний" (1978).
       Автор прагнув своїми оповіданнями виховувати у читачів гуманне ставлення до тварин, спостережливість і зацікавленість у вивченні тваринного світу, викликати бажання розкрити всі таємниці природи. Головні герої - свійські тварини. Автор розповідає про їхню поведінку, ставлення до них господарів. До збірок включено як власні спостереження автора, так і розповіді, записані зі слів його матері. І хоч описані пригоди і вчинки давні, але вони не втратили своєї привабливості і пізнавального значення й тепер.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей