Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Вчимо дітей бути здоровими

Родина, школа та навколишнє життя — вирішальні фактори у здійсненні виховання здорового способу життя, яке є запорукою міцності держави і суспільства. Виховання здорової дитини – головна проблема найближчого та віддаленого майбутнього нашої країни. Здоров’я дитина – це проблема не тільки медична, а й соціально-гігієнічна та психолого-педагогічна. Адже здобути знання, проявити свої здібності, отримати життєву перспективу, стати корисним суспільству може тільки, фізично розвинена, соціально адаптована, психічно врівноважена, згармонізована з природою особистість, яка має чіткі свідомі позитивні мотивації та духовну основу. Тому однією з провідних тенденцій удосконалення системи освіти в останні роки є посилення уваги до питань не тільки розвитку міцних знань, умінь і навичок, а й до умов формування у школярів валеологічної культури, здоров’язберігаючої компетентності, дбайливого ставлення до власного здоров’я, тобто свідомої мотивації на безпечний спосіб життя. Фізичне виховання та здоров’я – два поняття, що нерозривно пов’язані між собою. Основним принципом процесу фізичного виховання школярів є принцип оздоровчої спрямованості. Його реалізація передбачає зміцнення здоров’я дітей або, принаймні, створення такої системи педагогічного впливу, котра б не шкодила їм. Вивчення стану здоров’я дітей і підлітків у взаємозв’язку з фізичним вихованням є дуже важливим для виявлення негативних тенденцій, прогнозування та корекції його розвитку, для обгрунтування профілактичних (превентивних) заходів для зміцнення здоров’я підростаючого покоління.

Поданий нижче інформаційно-рекомендаційний список літератури допоможе вчителям, вихователям, соціальним педагогам, шкільним психологам в організації навчально-виховної роботи з питань формування валеологічних знань, культури здоров’я, негативного ставлення до шкідливих поведінкових звичок тощо. Запропоновані джерела інформації розкривають зміст, форми і методи організації освіти в галузі здоров’я, характеризують стан та досвід цієї роботи у межах різних програм, проектів, методик та дають рекомендації щодо впровадження її принципів у практику діяльності системи шкільної освіти. У списку також пропонуються розробки різноманітних форм виховної роботи, цікаві матеріали до уроків, сценарії позакласних фізкультурно-оздоровчих заходів.

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей