Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Лайливі слова

Хочете ви цього або ні, та рано чи пізно ваш малюк обов’язково почує від когось лайливі слова. І ніщо не зможе перешкодити дитині їх повторити, навіть, якщо вона не розуміє значення слів і виразів, які промовляє.

А відбувається це тому, що діти виявляють зацікавленість до слів і мови в цілому, тому не пропускають нових лексичних надходжень, прагнучи відразу ж їх використати.

Реакція батьків

Треба обов’язково донести до малюка думку, що використовувати лайливі слова не можна. Розкажіть, що на світі є слова-рятівники, слова-лікарі, які приносять спокій і радість, але є і „чорні слова”, слова-розбійники, які ображають людину, викликають біль.

Якщо хтось лається в присутності вашої дитини, поясніть малюку, що ця людина погано вихована, і навряд чи хтось захоче підтримувати з нею стосунки.

Іноді дорослі, почувши від дитини погані вислови, сміються, і цим  викликають у малюка бажання повторити лайку, щоб знову розсмішити оточуючих. Іноді трапляється, що малюк звертається до батьків із проханням пояснити значення того чи іншого слова. У цьому випадку не треба з’ясовувати, де і від кого він його почув. Доброзичливо, але переконливо скажіть дитині, що це погане слово і ви більше ніколи не хочете його чути.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей