Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечний калейдоскоп

Свято Грузії у Національній бібліотеці України для дітей

У нашій бібліотеці вже традиційними стали зустрічі юних читачів з представниками посольств різних країн світу, які акредитовані в Україні. Під час таких зустрічей діти глибше знайомляться з історію, культурою, сьогоденням, національними традиціями цих країн, а також з життям своїх ровесників за кордоном. Протягом останніх років такі знайомства відбулися з Німеччиною, Францією, Індією, Фінляндією та багатьма іншими державами. 29 листопада 2005 року в рамках Року Грузії в Україні діти мали змогу познайомитися з цією чудовою країною.
Впродовж року фахівцями бібліотеки проводилася велика підготовча робота — для дітей організовувалися огляди книжкових виставок, літературні години та бесіди про сонячну країну, яка знаходиться за скелястим кавказьким хребтом, де двоглавий Ельбрус біліє вічними снігами, де Арагві і Кура котять свої води до Каспійського моря. Читачі вивчали твори грузинських письменників, знайомилися з історією, культурою та сьогоденням Грузії. Заключним заходом стало велике яскраве свято «Знайомимося з Грузією», на яке в гості до читачів Національної бібліотеки України для дітей завітав радник з питань культури посольства Грузії в Україні, координатор програм Року Грузії в Україні пан Топурія Зураб Зурабович. Він цікаво і захоплююче розповідав про свою країну, про те, як живе і навчається юнь, про національні риси грузинського народу, а також торкнувся і проблем сьогодення. Крім того, пан Топурія з радістю повідомив, що наступний 2006 рік у Грузії оголошений Роком України і грузинські діти, також матимуть змогу більш детально дізнатися про Україну в цілому, і про життя своїх ровесників зокрема.
Національний колорит культури і мистецтва країни широко розкрив перед читачами дитячий колектив грузинської пісні і танцю «Іберія» — юні артисти кружляли в запальних танцях, співали мелодійні розливчасті народні та авторські пісні. Дуже сподобалися глядачам і пісні «Арго» та «Тбілісі», які душевно проспівала для них студентка Київського естрадно-циркового коледжу Діана Мірзоєва. Музичним супроводом свята були відомі пісні В. Кікабідзе, Н. Брегвадзе та Т. Гвердцителі.
Гарним подарунком для присутніх і сюрпризом для представників посольства стала презентація виставки малюнків, виконаних юними вихованцями художньої студії «Маленький принц» за грузинською тематикою.
Не обійшли увагою свято і засоби масової інформації — радіостанція «Школяда» транслювала великий репортаж про цю цікаву подію.
Сподіваємося, що проведення таких масштабних заходів у дитячих бібліотеках України сприятимуть поглибленню інтересу юних читачів до життя їхніх ровесників за кордоном, до
історії та культури інших народів світу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей