Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Гурток  “Бісерні фантазії”

У всі часи людина хотіла мати привабливий вигляд і виділитися на фоні оточуючих. Первісні люди використовували для цього природні матеріали: кістки, мушлі, плоди рослин тощо. Поступово з’являютьіся більш складні матеріали - перлини, намистинки, бісер.

Мистецтво виготовлення прикрас та виробів з бісеру прийшло до нас із глибини віків. Батьківщина бісеру – Стародавній Єгипет, де з непрозорого скла виготовляли штучні перлини. На території нашої країни бісер був відомий ще за часів Київської Русі. В Україні прикраси із бісеру звичайно носили на шиї та волоссі. Звісно, це могли дозволити собі лише князівни та міщанки. За кількістю низок бісеру можна було легко визначити, з багатої чи бідної сім’ї походить дівчина.

Бісерні роботи – це живі перекази минувшини. Адже бісер не псується від часу, тому вироби доходять до нас у різнокольоровій гамі, яка складалася у далекому минулому.

Шановні майстри та майстрині!

В наш час мистецтво бісероплетіння знову стає популярним. Освоєння майстерності бісероплетіння – це цікава подорож для людей творчих, енергійних, які шукають у ній себе і красу.
Гурток “Бісерні фантазії”, що діє у відділі мистецтв, допоможе вам здійснити цікаву подорож у світ бісеру, а також засвоїти різні техніки плетіння бісером.

Погляньте, які чудові вироби виготовили гуртківці тут

За довідками звертатись за телефоном 443-25-27

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей