Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Всеукраїнський саміт директорів обласних бібліотек для дітей

   З 17 по 21 серпня 2009 року на базі Херсонської державної обласної бібліотеки для дітей проходив Всеукраїнський саміт директорів обласних бібліотек для дітей «Дитячі бібліотеки України: співзвучність сучасному, відкритість майбутньому». Організаторами цього високо зібрання фахівців виступили Міністерство культури і туризму України, Національна бібліотека України для дітей, обласна державна адміністрація, управління культури облдержадміністрації, Херсонська державна обласна бібліотека для дітей . На саміті розглядалися актуальні питання роботи бібліотек для дітей та були визначені шляхи удосконалення бібліотечно-інформаційного обслуговування юних користувачів.

   Відповідно до програми саміту проведені пленарні та секційні засідання, стендові презентації, дискусійні засідання та засідання за «круглим столом». Зокрема нагальні питання та проблеми дитячих бібліотек обговорювалися на засіданні «круглого столу» «Методична робота бібліотеки: організаційні та змістовні аспекти» та на дискусійному засіданні «Соціальна місія сільської бібліотеки в сучасних умовах». Ці та інші заходи були присвячені проблемам стимулювання дитячого читання, впливу бібліотек на становлення особистості юних громадян, організаційного та технологічного розвитку дитячих бібліотек, освоєнню інноваційних методів роботи з книгою та читачем. Волонтер Корпусу Миру США Дебора Горофало представила доповідь про тенденції обслуговування дітей у бібліотеках США, а заступник генерального директора НВО «Інформсистема» Левова Л.В. (м. Москва) ознайомила учасників саміту з новими розробками автоматизованих бібліотечних систем, динамікою розвитку комп’ютеризації бібліотек відповідно до програми МАРК-SQL. Ця доповідь виявилася дуже актуальною оскільки чимало дитячих бібліотек України працюють з цією програмою.

   Херсонська державна обласна бібліотека для дітей зустрічала гостей театралізованою екскурсією бібліотекою «Бібліотечні фантазії: історико-фантастична подорож». Бібліотека славиться своєю багатогранною, плідною і творчою роботою з питань модернізації бібліотечної діяльності, розвитку та залучення дітей до читання, упровадження інформаційно-комунікативних технологій у практику дитячих бібліотек області.

   У дні проведення саміту Херсонська державна обласна бібліотека для дітей відзначила 85-річчя з дня заснування. Ця подія відмічалася в обласному театрі ляльок. Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Кобзаренко А.С. зачитала вітальне слово Міністра культури та туризму України Вовкуна В.В. організаторам, учасникам, гостям саміту та привітання ХОДБ з 85-річчям.

   В театрі ляльок також пройшов обласний фестиваль бібліотечних волонтерських бригад «Читай і стань успішним!».

   За програмою виїзних засідань учасники саміту відвідали Цюрупинську та Голопристанську центральні районні бібліотеки для дітей і Великокопанськоу сільську бібліотеку для дітей Цюрупинського району, зустрілися з керівниками галузі культури, місцевого самоврядування та бібліотекарями. В ході цих відвідин гості ознайомилися з культурним середовищем області, історичними витоками та сучасними здобутками районів, кращим досвідом роботи бібліотекарів Херсонщини.

За результатами його учасниками ухвалено підсумковий документ — рекомендації.

Презентації доповідей учасників саміту дивіться тут
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей