Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Хроніки БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА: червень

За перший місяць учасниками програми стали 57 читачів бібліотеки. Саме стільки ПАСПОРТІВ УЧАСНИКА видали на абонементах: 25 у відділі обслуговування дітей дошкільного і молодшого віку, 32 у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку.

БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО передбачало велику кількість різноманітних програм на вибір, але з’ясувалося, що майже всі учасники з великим задоволенням спробували себе у більшості програм та акцій бібліотечного літа. Найпопулярнішими виявилися СИНІЙ та ЗЕЛЕНИЙ напрями програми – всі забажали ДОПОМАГАТИ ІНШИМ СТАТИ ЧИТАЧАМИ та залюбки РОБИЛИ ДОБРІ СПРАВИ.

У літературному дворику щодня працюють волонтери, які не лише читають малюкам книжечки, а й граються з ними, співають їм пісеньки, і навіть ходять з ними на дискотеку. Деякі малюки навіть мають своїх улюблених «особистих» волонтерів.

Майже половина – 25 учасників літньої програми – приєдналися до екологічного руху нашого літа. Еко-акції відділ документів іноземними мовами влаштовує щоп’ятниці об 11-00. Завдяки цій програмі територія навколо бібліотеки стала чистішою, але головне – у дітей змінилося ставлення до багатьох звичних речей, сформувалася екологічна свідомість. Бібліотекарі переконані – учасники екологічного десанту самі не будуть смітити на вулицях, у парках, в лісі, та ще й друзям своїм не дадуть цього робити.

Промоутерами бібліотеки стали всього вісім читачів – ті, хто володіє комунікативними навичками, та може цікаво розповідати про бібліотеку, її сервіси і послуги, про програму літніх читань. А також ті, хто спроможний запросто сісти на лавочку біля дитячого майданчика у парку та почитати малечі книжку. Промоакції організовуються щочетверга з 10-30 у відділі соціокультурної діяльності. Але рекламувати бібліотеку необов’язково таким чином. Просто розкажіть друзям про БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО та приведіть їх до бібліотеки – за це теж видають влітку зарплатню.

І безумовно, всі учасники програми читають. Читають книги в задоволення для себе. Розповідають про прочитані книжки на сторінці бібліотеки в Контакті. Читають рукописи та пишуть на них рецензії, допомагаючи видавництву «Час Майстрів», за що директор видавництва щиро вдячний читачам: видавництво стало меценатом програми БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО і подарувало шість книг для КНИЖКОВОГО КІОСКУ.

Не вщухає влітку й культурна програма бібліотеки. Про наше БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО дізналися письменники, видавці, різноманітні культурні установи і захотіли теж приєднатися до літніх розваг у бібліотеці. Гостями читачів у червні стали дитячі письменниці Галина Малик і Наталя Гузєєва, представники видавничого дому «Берегиня» Людмила Капанжи та Олена Лисенко, працівники Посольства США в Україні разом зі своїми дітьми. Гості стали МЕЦЕНАТАМИ БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА – подарували бібліотеці свої книги, журнали, настільні ігри, якими можна скористатися в бібліотеці, а також придбати у КНИЖКОВОМУ КІОСКУ за бібліотечну валюту, зароблену за участь у програмах БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА.

Читачі НБУшки та бібліотекарі щиро вдячні всім друзям і меценатам за цікаве спілкування та подарунки!

Бібліотечне літо триває, приєднуйтеся!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей