Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

З метою популяризації творчості Т. Г. Шевченка та задля оволодіння навичками самостійного пошуку інформації з нагоди 200-річчя від дня народження Кобзаря у Національній бібліотеці України для дітей 25 вересня відбувся бібліографічний квест «Юні шевченкознавці». Учасниками заходу стали учні 8-х класів ЗОШ № 27 м. Києва.

4 команди виконували творчі завдання на станціях:

  1. ЕК-Майдан (пошук творів та матеріалів про Т. Г. Шевченка в електронному каталозі НБУ для дітей).
  • Інтернет-перехрестя (знайомство з розділом сайту бібліотеки «Тарас Шевченко. Погляд через століття» та виконання творчих завдань на основі його матеріалів).


  • Енциклопедичний квартал (виявлення цікавих фактів про життя та творчість Т. Шевченка за допомогою довідкових видань).


  • Книжковий проспект (розв’язування кросворду, присвяченого Т. Г. Шевченку та ознайомлення з творами, виданими іноземними мовами).

      Для вирішення поставлених завдань учасникам квесту необхідно було поєднати ерудицію, логічне мислення та вміння самостійно шукати, аналізувати та узагальнювати інформацію, використовуючи бази даних електронного каталогу, інформаційні ресурси сайту бібліотеки та мережі Інтернет. В процесі роботи школярі продемонстрували знання, отримані в школі та відкрили для себе маловідомі сторінки з біографії Великого Кобзаря.

      Організатори заходу — працівники відділів довідково-бібліографічного обслуговування та соціокультурної діяльності — вдячні учням за результативну участь, а вчителям за фахову підготовку школярів. Сподіваємося, що діти й надалі успішно опановуватимуть ази медіаграмотності.

    1.  

      Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

       
      Останнє оновлення: 12/4/2024
      © 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей