УМКА     Про себе, країну і світ Русский
Українська

Випуск 1 - 2003















Агенство Новин "Сорока"

Виставка Наталії Харичкіної

     В Черкаській обласній бібліотеці для дітей діє виставка робіт місцевої мисткині, вишивальниці Наталії Анатоліївни Харичкіної. Наші гуртківці побували на ній і написали про свої враження:

     На виставці Наталії Анатоліївни Харічкіної мені дуже сподобалися її картини. Найбільше на мене справили враження дві її картини: "Лілії" (це дуже гарні білі квіти), і "Вечір" ( ця мені найбільше сподобалась) - це опис природи: край берега, річка і п'ять тополь коло берега.
     З біографії Наталії Анатоліївни ми дізналися, що вона народилася 26 листопада 1950 року. Вишивати почала у 1976. У Черкаси переїхала у 1988, де і справила враження на багатьох людей. Вона багато вишиває. Здебільшого це батик і вишивка гладдю.
     Приїздіть, не пожалкуєте.

Циба Павло, 8 клас


    Багато в природі кожен день змінюється і перетворюється в щось нове, цікавіше. Так само наша черкаська художниця Наталія Харичкіна втілила в життя картини, які й сама написала (тобто виткала їх своїми "золотими" руками). ЇЇ картини надихають нас краще знайомитися з природою, яка нас оточує. Нещодавно я побував на її виставці, котра нині діє в картинній галереї Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Виставка мені дуже сподобалась. До цього я ніколи не чув про Наталю Харичкіну та про її мистецтво.
    Я був вражений, побачивши її картини. Вона не тільки виткала їх, а й перенесла нас у чудовий світ, який зветься - Природою. Художня вишивка потребує великих зусиль: недосипання, відмови від прогулянок та ін. Цим людина і виражає свої почуття, тобто те, що в неї на душі. Для Наталії Харичкіної це стало сенсом життя, прагненням, до якого тягнеться її душа.

С.Фурман, 7 клас


Жива природа у роботах Наталії Харичкіної

    На мою думку, кожна людина повинна зробити щось таке, щоб її пам'ятали після смерті. Яскравим прикладом дійсно прекрасної творчої людини є Наталія Харичкіна. Вона - людина повністю віддана своїй справі, адже кожна робота настільки точно виконана, що може передати найглибші почуття та найтонші переживання.
    Харичкіна, навчившись вишивати простою гладдю, в подальшій творчості почала імпровізувати і результати стали вражаючі. Все, що потрапляло на полотно, ніби отримувало нове життя, кожна квіточка зображена по-особливому. Всі рослини ніби сфотографовані в пік своєї краси, тому кожна робота є ніби новим днем, новою мелодією настрою, який відображено на картині.
    Побачивши роботи справжньої майстрині, розумієш, що справжні таланти рідко зустрічаються, а Наталія Харичкіна й справді заслуговує на пошану за майстерні руки та добре серце.
    Вся колекція вразила мене своєю тонкою роботою та красою. Прекрасні лілії, які немов живі, тільки й того, що не пахнуть, не можуть не привернути увагу. Саме вони мені сподобались найбільше.
    Тож я всім бажаю відвідати виставку Наталії Харичкіної взимку: це ніби пройти в теплий літній день по заквітчаному саду.


Таня, 9 клас



До початку розділу
До сторінки Державної бібліотеки України для дітей