Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

ПОЛОЖЕННЯ
Про Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку
«Вільнюсу — 700»
з нагоди відзначення 700-річчя столиці Литовської Республіки

         І. Загальні положення

              1.1. Мета Конкурсу: підтримка культурних зв’язків між українськими та литовськими народами, знайомство українських дітей з культурою, історією, традиціями литовської столиці — міста Вільнюс, що входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; розкриття у творчості дітей прагнення до збереження миру; привітання литовських дітей з днем народження міста Вільнюс.

              1.2. Основні завдання Конкурсу: промоція заходів із полікультурного виховання дітей; утвердження культурно-духовних цінностей і поваги підростаючого покоління до Європейських міст — дружніх до України; виявлення та підтримка творчих здібностей дітей; стимулювання й посилення співдружності дітей у Європейському Союзі.

              1.3. Ініціатором проведення Конкурсу є Посольство Литовської Республіки в Україні.

              1.4. Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію проведення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.

              1.5. Обласні бібліотеки є координаторами проведення Конкурсу в областях.

              1.6. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційних сайтах Посольства Литовської Республіки в Україні, Національної бібліотеки України для дітей, Національної спілки художників України, обласних бібліотек для дітей, а також у засобах масової інформації.

              1.7. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1 червня 2010 року.

         ІІ. Умови Конкурсу

              2.1. Участь у Конкурсі беруть діти з України віком до 18 років у 3-х вікових категоріях:
              — дошкільники та учні 1-4 класів;
              — учні 5-7 класів;
              — учні 8-11 класів.

              2.2. На Конкурс у кожній віковій категорії приймаються індивідуальні роботи, а також колективні, виконані виключно колективами творчих художніх студій та бібліотечних клубів за інтересами.

              2.3. Конкурс проводиться з 25 січня по 1 червня 2023 року у три тури:
              перший — з 25 січня по 31 березня — на місцевому рівні у бібліотеках територіальних громад області;
              другий — з 1 по 20 квітня — на обласному рівні в обласних бібліотеках для дітей;
              третій (підсумковий) — з 21 квітня по 1 червня — на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

              2.4. Учасники Конкурсу кожної вікової групи готують оригінальні малюнки, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, формату А-3, які відповідають темі Конкурсу та містять авторське бачення щодо культурного, історичного, традиційного розмаїття міста Вільнюс.

ІІІ. Перебіг Конкурсу

              3.1. Малюнки, виготовлені учасниками Конкурсу на місцевому рівні, направляються до бібліотеки ТГ за місцем проживання учасника, яка відправляє зібрані роботи до обласних бібліотек для дітей.

              3.2 Обласні бібліотеки для дітей збирають малюнки учасників з усієї області, визначають переможців обласного туру в усіх вікових категоріях серед індивідуальних та колективних робіт та не пізніше 20 квітня відправляють їх до Національної бібліотеки України для дітей для підбиття підсумків Конкурсу.

              3.3. Роботи надсилаються з коротким повідомленням: назва малюнку, прізвище, ім’я автора у називному відмінку, його повна дата народження, домашня адреса (поштова), мобільний телефон для зв’язку або телефон батьків; для колективних робіт — назва гуртка, ПІБ його керівника, мобільний телефон для зв’язку.

              3.4. Роботи учасників, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у зонах ведення активних бойових дій, можуть направлятися в електронному вигляді.

ІV.  Організаційний комітет і журі Конкурсуу

              4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється головний Організаційний комітет, до складу якого входять представники організаторів Конкурсу.

              4.2. Для проведення обласних турів в обласних бібліотеках для дітей створюються обласні організаційні комітети та журі, до складу яких входять художники — члени обласних осередків Національної спілки художників України.

              4.3. Для визначення переможців Конкурсу затверджується склад Головного журі, до якого входять представники Посольства Литовської Республіки в Україні, художники — члени Національної спілки художників України, ілюстратори дитячих книжок.

              4.4. За підсумками роботи журі складають протоколи із зазначенням загальної кількості учасників та переможців.

V. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

              5.1. Обласні журі Конкурсу підсумовують та визначають по три переможці у кожній віковій категорії серед індивідуальних та колективних робіт до 20 квітня 2023 року.

              5.2. Конкурсні роботи переможців обласного туру відправляються разом із протоколами до головного Організаційного комітету у Національну бібліотеку України для дітей (03190, м. Київ, вул. Януша Корчака, 60).

              5.3 Для переможців Конкурсу кожної вікової категорії серед індивідуальних та колективних робіт встановлюються І, ІІ, ІІІ місця.

              5.4 Переможці Конкурсу будуть оголошені 1 червня 2023 року у Міжнародний день захисту дітей та відзначені дипломами і пам’ятними призами від Посольства Литовської Республіки в Україні.

              5.5. Малюнки, надіслані на Конкурс, авторам не повертаються, вони зберігаються в НБУ для дітей та можуть бути використані в її подальшій роботі.

              5.6. Результати Конкурсу оприлюднюються на офіційних сайтах Посольства Литовської Республіки в Україні, Національної бібліотеки для дітей, Національної спілки художників України, а також у фахових друкованих виданнях.

              5.7. Після підбиття підсумків кращі роботи переможців та фіналістів будуть презентуватися на виставці у Посольстві Литовської Республіки в Україні та НБУ для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей