Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


     Національна бібліотека України для дітей, Національна дитяча бібліотека ім. Іона Крянге (Кишинеу, Республіка Молдова), Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна Секція IBBY в Республіці Молдова домовились:

     1. Започаткувати Пізнавально-краєзнавчий онлайн-екскурс «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова (далі — Екскурс).

     2. Екскурс провести з березня по листопад 2023 року відповідно до визначених умов (Додаток 1).

УМОВИ
Пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу
«Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом»

до Року української культури в Республіці Молдова

     1. Мета Екскурсу: підтримка культурних зв’язків між українськими та молдовськими народами, знайомство молдовських дітей з культурою, історією, пам’ятками архітектури та культурними об’єктами України; активізація пізнавальної діяльності.

     2. Основні завдання Екскурсу: полікультурне виховання дітей у дусі миру й толерантності; розвиток творчих здібностей; спонукання учасників до вивчення культури, звичаїв та традицій інших країн та народів; сприяння гуманному міжнародному спілкуванню.

     3. Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію проведення Екскурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.

     4. Інформація про проведення Екскурсу оприлюднюється на офіційних сайтах організаторів, бібліотек для дітей, на сторінках у соціальних мережах, а також у засобах масової інформації.

     5. Під час проведення Екскурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1 червня 2010 року.

     6. Екскурс триватиме з 13 березня по 16 листопада (Міжнародний день толерантності) онлайн.

     7. Вимоги:
     • Кожен учасник віком від 6 до 18 років готує творчу роботу та розміщує її на онлайн-платформу Екскурсу за посиланням.
    • Фото або малюнок у форматі JPEG видатної пам’ятки архітектури чи духовної спадщини; історичного або культурного місця; пам’ятника відомим українським діячам; природного ландшафту у будь-якому регіоні Україні з коротким описом про цей об’єкт, місцевість, подію чи постать обсягом не більше 100 слів. На фото не має бути обличчя дітей, лише фото культурного об’єкту.
    • Для завантаження творчої роботи необхідно натиснути кнопку <+> на жовтогарячому фоні, заповнити запропоновану форму, обов’язково вказавши у полі «Тема» назву творчої роботи, прізвище та ім'я автора, його вік, населений пункт та область. Далі завантажити фото або малюнок і додати опис зображення у полі «Напишіть щось фантастичне». Роботи, які не відповідають умовам та з неповними відомостями про автора, не отримуватимуть підтвердження та не братимуть участі. Після схвалення адміністратором робота з’явиться на онлайн-платформі.
     • Оскільки дитячі творчі роботи містять персональні дані перед завантаженням необхідно заповнити форму-дозвіл батьків, вчителів та ін. офіційних представників дитини за посиланням.
     • Творчі роботи приймаються українською або англійською мовами.

     8. Критерії оцінки робіт професійним журі: відповідність умовам та вимогам до участі; виразне образно-асоціативне вирішення основної ідеї екскурсу; повнота розкриття теми; естетичність та оригінальність рішень.

     9. Екскурс проводиться з 13 березня по 16 листопада (Міжнародний день толерантності) наступним чином:
     — з 13 березня по 15 вересня – підготовка та завантаження творчих робіт на онлайн-платформу;
     — з 15 вересня до 15 жовтня – онлайн голосування;
     — з 16 жовтня до 16 листопада – відбір творчих робіт, що набрали найбільшу кількість уподобань за результатами онлайн-голосування, та визначення Лауреатів Екскурсу.

     10. За результатами онлайн-голосування буде відібрано 25 творчих робіт, що набрали найбільшу кількість онлайн-вподобань, з яких буде визначено 5 лауреатів, що будуть відзначені дипломами та пам’ятними призами.

     11. Усі учасники, творчі роботи яких опубліковані на онлайн-платформі, отримають електронний сертифікат учасника Екскурсу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей