Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнська онлайн-школа «Бібліотеки. Діти. Громади»
для бібліотекарів територіальних громад, що надають бібліотечно-інформаційні послуги дітям

     У Національній бібліотеці України для дітей 6 червня відбулося навчання Всеукраїнської онлайн-школи «Бібліотеки. Діти. Громади»для бібліотекарів територіальних громад, що надають бібліотечно-інформаційні послуги дітям. У навчанні взяли участь 75 бібліотечних фахівців з Житомирської та 96 –з Донецької областей.

     З вітальним словом до учасників звернулася Алла ГОРДІЄНКО, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, яка наголосила на соціальній ролі бібліотек в умовах війни, які довели беззаперечність своїх переваг, демонструючи активні позиції у благодійній, гуманітарній, волонтерській діяльності. Акцентувала увагу на змінах у законодавстві та пріоритетах у діяльності дитячих бібліотек, один з яких – національно-патріотичне виховання.

     Людмила ПОЛІКАРПОВА, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, у своєму виступі «Правові аспекти функціонування закладів культури територіальних громад у сучасних умовах» звернула увагу на функціонування закладів культури в громадах у правовому полі, особливо враховуючи зміни у законодавстві в умовах воєнного часу.

     Наталія ДЗЮБА, заступник генерального директора з інформаційних технологій, у своєму виступі «Модернізація системи формування медійної та інформаційної грамотності» презентувала ресурси з медіаграмотності для батьків та дітей, акцентувала увагу на важливості поширення достовірної інформації, забезпечення інформаційної безпеки дітей, а такожпредставила «Національну стратегію із захисту дітей у цифровому середовищі на період до 2025 року»,схвалену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 року № 167-р.

     Наталія ЗАГОРУЙКО,завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів, у своєму виступі«Актуалізація бібліотечних фондів в умовах збройної агресії рф» наголосила на актуалізації бібліотечних фондів, відповідно до рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України.Звернула увагу на можливості придбання книг і періодики відповідно до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, схваленого Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року (в поточній редакції від 27.05.2023).

     Наталія НЕВМЕРЖИЦЬКА, завідувач відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку та організаторів дитячого читання, у своїй презентації «Виховуємо патріота: форми, методи, джерела» представила форми роботи та фактори, що підвищують ефективність роботи і впливають на формування патріотичної свідомості у дитини. Презентувала дитячі книги та вебресурси патріотичного спрямування.

     Ірина ШЕСТОПАЛ, завідувач відділу проєктно-грантової діяльності та зв’язків з громадськістю, у своїй доповіді «Проєктно-грантова діяльність – двигун розвитку (або іміджу) дитячих бібліотек» (Практичні поради) звернула увагу на пріоритетні гранти в умовах війни, головні акценти при написанні проєктів та назвала організації, які надаватимуть грантові кошти у 2023 році.

     Жанна КУНЦЯК, завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку НБУ для дітей, у своєму виступі «Проєктна діяльність відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку через призму дитячого читання» наголосила на важливості проведення проєктної діяльності, її вплив на розвиток дитини, оголосивши перелік проєктів відділу, зокрема: «Корабель читання для сімейного єднання», «З «Логопедійкою» граємо – гарно розмовляємо» тощо.

     Ольга ПЕТРЕНКО, завідувач науково-дослідного відділу НБУ для дітей, у своїй презентації «Медіакомпетентності бібліотекарів дитячих бібліотек: професійні реалії сьогодення» повідомила щодо результатів володінням індексом медійної та інформаційної грамотності бібліотекарів обласних бібліотек для дітей у рамках моніторингового дослідження Національної бібліотеки України для дітей.

     Олена КИСЛОВА, завідувач сектору бібліотечної реклами НБУ для дітей, своєю презентацією «Соціальні мережі як засіб реклами бібліотечної діяльності» представила соціальні мережі як безкоштовні інструменти маркетингу та засіб комунікації з цільовою аудиторією.

     Оксана КАСЯНЕНКО, головний бібліограф відділу довідково-інформаційного обслуговування, ознайомила з вебресурсами НБУ для дітей у системі розвитку пізнавальних інтересів та популяризації читання.

     Усі учасники навчання отримають Сертифікат та доступ до презентацій.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 15.10.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей