Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Засоби масової інформації про бібліотеку

2023 р.

Вишиванка Залужного стала експонатом Музею війни у Києві [Електронний ресурс] // АрміяInform : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://armyinform.com.ua/2023/12/05/vyshyvanka-zaluzhnogo-stala-eksponatom-muzeyu-vijny-u-kyyevi/. — Назва з екрана.
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулася урочиста передача точної копії сорочки, яку читачі й гості Національної бібліотеки України для дітей вишили до Дня вишиванки у 2023 році.

Чорна С. Копія вишиванки для Залужного — експонат музею [Електронний ресурс] / С. Чорна // Голос України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.golos.com.ua/article/375499. — Назва з екрана.
Точну копію рукотворної сорочки, вишитої для Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, передали на довічне зберігання у фонди Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Погорецький В. Білий Янгол – провісник Різдва! [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://zolotapektoral.te.ua/%D0%B1%D1%96%D0%BB%D0%B8%D0%B9-%D1%8F%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D1%96%D0%B7%D0%B4%D0%B2%D0%B0/. — Назва з екрана.
24 грудня на святковий сімейний день до Національної бібліотеки України для дітей завітали родини з дітьми, які, щоб у цей складний період провести час разом, ментально оздоровитися, психологічно розвантажитися та зануритися у казкові різдвяні пригоди.

Білий Янгол – провісник Різдва [Електронний ресурс] // Книгобачення : [український видавничий портал]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://knyhobachennia.net/?category=1&article=3950. — Назва з екрана.

Повернення української книги на деокуповані території – один із викликів для сфери культури – Ростислав Карандєєв [Електронний ресурс] // Міністерство культури та інформаційної політики України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://mcip.gov.ua/news/povernennya-ukrayinskoyi-knygy-na-deokupovani-terytoriyi-odyn-iz-vyklykiv-dlya-sfery-kultury-rostyslav-karandyeyev/. — Назва з екрана.
У Національній бібліотеці України для дітей 15 грудня відбувся Форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації». Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв привітав гостей заходу та нагородив переможців конкурсу.

У Національній бібліотеці України для дітей відбувся Форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» [Електронний ресурс] // Міністерство культури та інформаційної політики України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://mcip.gov.ua/gallery/u-naczionalnij-biblioteczi-ukrayiny-dlya-ditej-vidbuvsya-forum-za-rezultatamy-vseukrayinskogo-oglyadu-konkursu-oblasnyh-bibliotek-dlya-ditej-dytyacha-biblioteka-v-informaczijnomu-suspilstvi-pos/. — Назва з екрана.

У Києві об'єднають дві дитячі бібліотеки: нова структура передбачає збільшення можливостей для навчання [Електронний ресурс] // Українські Національні Новини : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://unn.ua/news/u-kyievi-obiednaiut-dvi-dytiachi-biblioteky-rozshyryvshy-resursy-ta-dostup-korystuvachiv. — Назва з екрана.
Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей.

Рибальська А. У Києві об'єднають дві великі дитячі бібліотеки [Електронний ресурс] / А. Рибальська // Суспільне новини : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://suspilne.media/639902-u-kievi-obednaut-dvi-veliki-ditaci-biblioteki/. — Назва з екрана.
Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Vulliamy E. ‘My mum’s books survived Putin’s missiles’: defiance after blast destroys Kherson children’s library [Електронний ресурс] / E. Vulliamy // The Guardian : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.theguardian.com/world/2023/dec/03/my-mums-books-survived-putins-missiles-defiance-after-blast-destroys-kherson-childrens-library. — Назва з екрана.
Стаття британського журналіста Е. Вулліама про руйнування російською артилерією будівлі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, якій він подарував дитячі книги своєї мами Ширлі Х’юз з включенням коментарів директора Херсонської ОБД О. Крижанівської та генерального директора НБУ для дітей А. Гордієнко.

Бібліотеки рятують донори і видавництва [Електронний ресурс] // Український кризовий медіа-центр : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://uacrisis.org/uk/biblioteky-ryatuyut-donory-i-vydavnytstva. — Назва з екрана.
Інтерв’ю з генеральною директоркою Національної бібліотеки України для дітей Аллою Гордієнко з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в Українському кризовому медіа-центрі. Мова йшла про процеси долучення дітей до читання, роль книги в сучасному суспільстві.

Вишиванка для Залужного вже у Залужного! [Електронний ресурс] // Книгобачення : [український видавничий портал]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://knyhobachennia.net/?category=1&article=3911. — Назва з екрана.

Погорецький В. Вишиванка для Залужного вже у Залужного! [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://zolotapektoral.te.ua/%d0%b2%d0%b8%d1%88%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%b2%d0%b6%d0%b5-%d1%83-%d0%b7%d0%b0%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%bd%d0%be/. — Назва з екрана.

Асадчева Т. Вишиванка для Залужного: читачі дитячої книгозбірні зробили Головнокомандувачу ЗСУ особливий подарунок / Т. Асадчева // Вечірній Київ : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://vechirniy.kyiv.ua/news/87659/. — Назва з екрана.
Про зустріч із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним та передачу йому рукотворної сорочки, вишитої читачами, відомими особистостями та працівниками НБУ для дітей.

Гордієнко Алла Іванівна – в.о. Генерального директора Національної бібліотеки України для дітей // LEADERS-21.com : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.leaders-21.com/index.php/market-khaus/ad/gord-enko-alla-van-vna-v-o-general-nogo-direktora-nats-onal-noji-b-bl-oteki-ukrajini-dlya-d-tej,310. — Назва з екрана.
Всеукраїнський науково-дослідний центр ефективного управління та Науково-експертна рада Міжнародної іміджевої програми «Лідери ХХІ століття» 15 серпня 2023 року нагородили Аллу Іванівну Гордієнко міжнародним Орденом «Святої Софії».

Асадчева Т. У Національній дитячій книгозбірні триває виставка творів юних митців за мотивами Марії Примаченко / Т. Асадчева // Вечірній Київ : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://vechirniy.kyiv.ua/news/86926/. — Назва з екрана.

Асадчева Т. Коли зникають фарби: у бібліотеці для дітей представили зворушливу виставку про війну / Т. Асадчева // Вечірній Київ : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://vechirniy.kyiv.ua/news/84886. — Назва з екрана.

Погорецький В. Правова культура українця формується з дитинства [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://zolotapektoral.te.ua/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%8c%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d1%86%d1%8f-%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d1%83%d1%94%d1%82%d1%8c%d1%81/?fbclid=IwAR2wVb4xmCA_ZIQ1UEs859_ClEYKGQ0MAv57gbupffyGIIBT2MU69dbWNqo/. — Назва з екрана.
В Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася пресконференція на тему: «Підсумки ІІ Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих», під час якої були оприлюднені результати й оголошені переможці!

Погорецький В. Коли зникають фарби [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу:https://zolotapektoral.te.ua/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b1%d0%b8/?fbclid=IwAR1L5DJMQg-YzMi6G0aTZH5A6hV97rqQ8FL16jN8XyLyu-ujTkTy8Unlz0Y.. — Назва з екрана.
У Національній бібліотеці України для дітей відбулося відкриття виставки графічних робіт Володимира Реброва «Коли зникають фарби» та презентація альбому «Війна очима українського художника»

«Конституція для всіх: і великих, і малих». Підсумки всеукраїнського конкурсу [Електронний ресурс] // Ukrinform TV : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=Aj1Sq7-3nK8. — Назва з екрана.
Прес-конференція за підсумками ІІ Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».

Україна святкує перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок: об’єднання дітей та вірних різних конфесій [Електронний ресурс] // Українська православна церква : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://patriarchia.org.ua/news/ukrayina-svyatkuye-pershyj-dytyachyj-bibliotechnyj-molytovnyj-snidanok-obyednannya-ditej-ta-virnyh-riznyh-konfesij/. — Назва з екрана.

Секретаріат Уповноваженого долучився до першого Дитячого бібліотечного молитовного сніданку [Електронний ресурс] // Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/sekretariat-upovnovazhenogo-doluchivsya-do-pershogo-dityachogo-bibliotechnogo-molitovnogo-snidanku. — Назва з екрана.

Чорна С. На книжковому молитовному сніданку презентували програму літніх читань [Електронний ресурс] / С. Чорна // Голос України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.golos.com.ua/article/371315. — Назва з екрана.

Дитячий молитовний сніданок у Національній бібліотеці України для дітей [Електронний ресурс] // Книгобачення : [український видавничий портал]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://knyhobachennia.net/?category=1&article=3882. — Назва з екрана.

Дитячий молитовний сніданок у Національній бібліотеці України для дітей [Електронний ресурс] // Українська: від вимови до розмови : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://docs.google.com/document/d/1IlmVZENcNFzLw6NRHKnjjzUFyIfySsNf/edit. — Назва з екрана.

Дитячий бібліотечний молитовний сніданок уперше відбувся у Києві - 1 червня 2023 [Електронний ресурс] // Українська Церква Християн Віри Євангельської : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=Zna8spdjUjk. — Назва з екрана.

У Києві пройшов перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок [Електронний ресурс] // Національна гвардія України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://ngu.gov.ua/u-kyyevi-projshov-pershyj-dytyachyj-bibliotechnyj-molytovnyj-snidanok/. — Назва з екрана.

У Національній бібліотеці для дітей вперше відбувся молитовний сніданок [Електронний ресурс] // ПравдаТУТ : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=TGboultpRCA. — Назва з екрана.
У НБУ для дітей до Дня захисту дітей відбувся молитовний сніданок. До бібліотеки завітали діти, представники влади та силових структур, дипломати іноземних держав, військові капелани, народні артисти, письменники тощо. У молитві взяли участь представники різних релігійних конфесій.

Погорецький В. Молитва дитяча за Україну і Перемогу [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://zolotapektoral.te.ua/%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%8F%D1%87%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%83-%D1%96-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%83/. — Назва з екрана.

1 червня відбувся Перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок [Електронний ресурс] // Всеукраїнський Собор : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://sobor.com.ua/news/snidanok-3. — Назва з екрана.

Перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок [Електронний ресурс] // Громадянський рух «Всі разом!» : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://vsirazom.ua/news/pershyj-dytyachyj-bibliotechnyj-molytovnyj-snidanok?fbclid=IwAR1rjuLZn7gvIf4as8Z-SgiByCv-epVByefHWLgHS7tKfSo_y72fybaegNY. — Назва з екрана.

Лисичкіна Л. У столиці відбувся перший бібліотечний молитовний сніданок [Електронний ресурс] / Л. Лисичкіна // BIG KYIV : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://bigkyiv.com.ua/u-stolyczi-vidbuvsya-pershyj-bibliotechnyj-molytovnyj-snidanok/. — Назва з екрана.

У Києві відбувся перший бібліотечний молитовний сніданок для дітей [Електронний ресурс] // Букви : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://bykvu.com/ua/bukvy/u-kyievi-vidbuvsia-pershyi-bibliotechnyi-molytovnyi-snidanok-dlia-ditei/. — Назва з екрана.

Якобчук А. Відбувся перший дитячий бібліотечний молитовний сніданок у Національній бібліотеці України [Електронний ресурс] / А. Якобчук // Слово про Слово : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://slovoproslovo.info/vidbuvsya-pershiy-dityachiy-bibliotechniy-molitovniy-snidanok-u-natsionalniy-bibliotetsi-ukraini/. — Назва з екрана.

У Національній бібліотеці України для дітей відбувся перший бібліотечний молитовний сніданок [Електронний ресурс] // Міністерство культури та інформаційної політики України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://mkip.gov.ua/news/9252.html. — Назва з екрана.

Вілюра В. Українські діти вишили унікальну рукотворну сорочку для Валерія Залужного [Електронний ресурс] / В. Вілюра // АрміяInform : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://armyinform.com.ua/2023/05/18/ukrayinski-dity-vyshyly-unikalnu-rukotvornu-sorochku-dlya-valeriya-zaluzhnogo/. — Назва з екрана.
У Національній бібліотеці України для дітей завершився символічний проєкт – створення вишиванки для Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Сулима С. Чернівці: Дитяча бібліотека теж отримала дар від британської письменниці Ширлі Х'юз [Електронний ресурс] / С. Сулима // Голос України : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.golos.com.ua/news/179094. — Назва з екрана.

Чечель Л. Україна – Ельдорадо майбутнього [Електронний ресурс] / Л. Чечель // Справи сімейні : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://familytimes.com.ua/kultura/ukraina-eldorado-maybutnogo?fbclid=IwAR28aM5wAQ-5pMPAngp3M2DT1oNx77YCb_9RnRD6dfokRcsH_s4HVQ_Phys. — Назва з екрана.

Мандрівна гончарна майстерня вже у Національній бібліотеці України для дітей [Електронний ресурс] // Українська: від вимови до розмови : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://sites.google.com/view/vidvymovydorozmovy/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8#h.xaqk0jfom482. — Назва з екрана.

Мандрівна гончарна майстерня вже у Національній бібліотеці України для дітей [Електронний ресурс] // Книгобачення : [український видавничий портал]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://knyhobachennia.net/?category=1&article=3868. — Назва з екрана.

Погорецький В. Мандрівна гончарна майстерня вже у Національній бібліотеці України для дітей [Електронний ресурс] / В. Погорецький // Золота пектораль : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://zolotapektoral.te.ua/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%8F-%D0%B2%D0%B6%D0%B5-%D1%83-%D0%BD%D0%B0/?fbclid=IwAR30uwJOEY5i_y1zualvGRu2BZAFxYqQrh5e-drN9vSi5sNCT-pqqSCPGjQ. — Назва з екрана.
У Національній бібліотеці України для дітей 17 квітня розпочала свою роботу дитяча гончарна майстерня. В читальній залі представлений фрагмент унікального керамічного панно «Україна – Ельдорадо майбутнього». Його творить разом із дітьми відомий митець, арттерапевт, художник-кераміст із Люксембурга Паскаль Вестландт.

Благодійник з Люксембургу навчає українських дітей мистецтву кераміки : Факти ICTV [Електронний ресурс] // ICTV : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=Ked4kxp3WWM. — Назва з екрана.

Діти з 200 країн світу створили панно за мир в Україні… : Факти ICTV [Електронний ресурс] // ICTV : [вебсайт]. — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=xuPnVsOxON8. — Назва з екрана.
Відомий митець, художник-кераміст із Люксембурга Паскаль Вестландт презентував у Національній бібліотеці України для дітей фрагмент унікального керамічного панно «Україна – Ельдорадо майбутнього». До його виготовлення долучилися юні митці з майже двохсот країн світу, аби довести - усі діти прагнуть миру.

Відвідувачі Національної бібліотеки України для дітей вишивають рукотворну сорочку Головнокомандувачу Збройних Сил України. Символічний проєкт «Вишиванка для Залужного» cтартував 16 лютого [Електронний ресурс] // Facebook. Військове телебачення України. — Режим доступу: https://www.facebook.com/ctrs.mou/videos/2574368196052128/. — Назва з екрана. — Дата звернення: 11.04.2023.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/6/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей