Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Фестиваль Перемоги «Майбутнє за нами!» на Музичній платформі: слухай своє

        Із нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також на підгрунті незаперечної віри у близьку перемогу України у сучасній повномасштабній війні і сподівань на довгоочікуваний прихід миру 8 травня у проєкті «Музична платформа: слухай своє» відбувся Фестиваль Перемоги «Майбутнє за нами!».

        У фестивалі взяли участь солісти вокального ансамблю «Гармонія» Будинку дитячої творчості Шевченківського району та вокальної студії «Веселі нотки» Центру дитячої творчості Святошинського району. Виконавці разом зі слухачами закликали піснями нашу перемогу та мир!

        Відкрив фестиваль ансамбль «Веселі нотки» під керівництвом Наталії Некрасової піснею Наталії Май «Червона калина».

        Дякуємо «Веселим ноткам» та авторці чудової пісні за піднесений і бадьорий настрій слухачів, створений дітьми-артистами. На фестивалі перемоги лунали переважно запальні, надихаючі, патріотичні пісні.

        У залі зібралося чимало маленьких україночок та українців, і саме за ними – світле майбутнє, яке вони збудують. Учасники також закликали перемогу піснею Ірини Федишин «Це моя Земля» у виконанні солістки ансамблю «Гармонія» Ірини Бородійчук (керівниця Лариса Краюхіна, концертмейстерка Наталія Логвіна).

        Це наша земля, українська, до непорушних кордонів, до останнього клаптика, земля, по якій ми всі ходимо своїми ніжками, у своїх черевичках. Наступною лунала пісня «Черевички» у виконанні солістки ансамблю «Веселі нотки» Єлізавети Лобанової.

        Щодня за можливість жити на своїй землі, у своїй державі ми дякуємо мамі й тату, Богові і, звичайно, нашим ЗСУ! Пісня Ярослави Руденко «Слава нашим ЗСУ!» у виконанні солістки ансамблю «Гармонія» Ірини Бородійчук зірвала не тільки шалені оплески, а й спонукала підспівувати Ірі усім залом.

        Незабаром ми будемо відзначати День вишиванки. Українська вишиванка упродовж століть є нашим оберегом від усіх навал. Пісня «Вишиванка» невідомого автора у виконанні солістки ансамблю «Гармонія» Валерії Данькової зворушила усіх присутніх.

        Цей весняний Фестиваль Перемоги не про сум та сльози, хоча нам буває боляче і важко. Ми закликатимемо перемогу, аж поки вона не настане! І будемо щиро усміхатися. Що ми і робили під пісню «Мамина усмішка» у виконанні солістки ансамблю «Веселі нотки» Поліни Єремєєвої.

        Там у тополі в полі на волі… І не тільки у полі, а й у небі, і на морі... Дочекаємося, коли зможемо втілити усі свої мрії – відпочити на морі, полетіти з аеропорту Бориспіль у мандри. Як і раніше, до війни... Святослав Кирилюк та Валерія Данькова мріяли разом із піснею Артема Пивоварова «Там у тополі».

        Навіть поки іде дощ і ллються сльози печалі, ми можемо танцювати під цим дощем, доки не зійде сонце – сонце перемоги, сонце миру. Солістка ансамблю «Гармонія» Анна Сурівка танцювала із піснею Лесі Горової «Дощик».

        Ми вільний, сильний, могутній народ, ми всі – одна родина, ми всі – одна країна. Солістка ансамблю «Гармонія» Ірина Бородійчук запалювала із піснею Люсі Кави «Народна».

        Танцюватимемо і співатимемо! Бо знаємо, любимо, вміємо співати народних пісень. От і заспівали разом із Климентієм Кирилюком народну пісню в обробці Артема Пивоварова «Ой, на горі!».

        Продовжили закликати перемогу з вірою в нашу осяйну країну піснею «Сонцедайна» на музику та слова координатора «Музичної платформи: слухай своє» Євгена Грабовського спільно із солісткою ансамблю «Веселі нотки» Олександрою Лобановою.

        Мамина усмішка, червона калина, рідний край – це те, що з покоління в покоління живить нас, дає нам сили. Як і сімейні фотографії, родинні реліквії, бабусина вишиванка… Пісня «Бабусина вишиванка» у виконанні солістки ансамблю «Гармонія» Олесі Гришко розчулила і зігріла серця глядачів.

        Україна відродиться, народ України переможе, майбутнє за нами! Усі учасники Фестивалю Перемоги «Майбутнє за нами!» піднялися на сцену для спільного виконання пророчої пісні Олександра Пономарьова «Україна Переможе!».

        Усі виконавці отримали від Національної бібліотеки України для дітей дипломи учасників фестивалю перемоги «Майбутнє за нами!» у проєкті «Музична платформа: слухай своє».

         Дякуємо всім дітям, батькам, керівникам, вихователям. Наближаємо мир та перемогу разом!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/6/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей