Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Нагородження призерів та переможців
Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-МРІЯ»

        У Національній бібліотеці України для дітей 31 травня відбулася церемонія нагородження призерів та переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-МРІЯ». Символічно, що конкурс стартував у День єднання 16 лютого, а підбиття підсумків відбулося у Міжнародний день захисту дітей.

        До гостей свята, читачів бібліотеки та учасників конкурсу, які приїхали на церемонію нагородження з різних куточків України, звернулася генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко. Вона привітала усіх зі святом, подякувала Збройним силам України, колегам і читачам, закликала усіх дорослих дбати про дітей, захищати їхні життя, права і здоров’я. Бо Міжнародний день захисту дітей, якому цьогоріч виповнюється 75 років, надзвичайно актуальний для України в останнє десятиліття, а особливо з 24 лютого 2022 року.

        Ініціювали проведення конкурсу та виступили головними організаторами Управління зв’язків із громадськістю Генерального штабу Збройних сил України та Національна бібліотека України для дітей. Своє сприяння та підтримку конкурсу надав Герой України, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великобританії Валерій Залужний.

         Ідейною натхненницею конкурсу стала майор Олена Мокренчук, голова БО «Фронт допомоги», письменниця, журналістка, пресофіцер Управління зв’язків із громадськістю Збройних сил України. 2641 дитяча робота взяла участь у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Україна-МРІЯ», а дітей-учасників насправді було значно більше, бо десятки конкурсних робіт – колективні.

        У ІІ тур конкурсу регіональні журі відібрали 218 робіт (індивідуальних і колективних) із 22 областей України та Києва. Переважну більшість робіт-фіналістів становили малюнки (118).

        Дипломи та подарунки переможцям і призерам конкурсу вручали почесні гості свята, організатори і члени журі:

        Андрій КОВАЛЬОВ, речник Генерального штабу Збройних сил України;

        Олена МОКРЕНЧУК, голова БО «Фронт допомоги», письменниця, журналістка, пресофіцер Управління зв’язків і громадськістю Збройних сил України;

        Наталія ФЕДОРЧУК, голова Громадської організації «Міжнародний жіночий рух «За сімейні цінності» та голова журі конкурсу;

        Павло Костенко, радник командира батальйону «МРІЯ» та Віталій РУДЕНКО, заступник командира батальйону «МРІЯ»;

        Володимир ДАНИЛЮК, секретар Спілки журналістів України, офіцер відділу внутрішніх комунікацій Командування Сил Територіальної оборони ЗСУ;

        Ігор ВОЛОЩУК, заступник голови Національної спілки художників України;

        Олександр ЧИЖЕВСЬКИЙ, голова Національної спілки архітекторів України та Михайло Гершензон, старший викладач Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури;

        Інна ПЕТРОВА, проректор з науково-педагогічної діяльності Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, професор кафедри графічного дизайну.

        Олена МОКРЕНЧУК у зверненні до учасників конкурсу відзначила високий рівень дитячої майстерності, але найбільше її та членів головного журі вразили сюжети дитячих робіт – про світле й переможне майбутнє України. Пані Олена, звертаючись до присутніх, зазначила: «Тепер я побачила цю Україну дитячих мрій. Вона – прекрасна!!! І знаєте, я справді готова боротися і покласти життя на створення саме ТАКОЇ України. Я готова її захищати скільки вистачить мого життя і сил, захищати нашу країну і наших дітей, які будуть її будувати і в ній жити. Я щаслива з того, що діти думають про майбутнє, моделюють його, планують шляхи досягнення своїх мрій. Значить, всі ці випробування, всі жертви не лишаться марними. Нова Україна таки постане!».

        4 володарі Гран-прі – Анна Пекурару (вироби декоративно-прикладного мистецтва), Ілля Зіненко (відеосюжет), Віра Виноградна (малюнок) та Ангеліна Якименко (текстовий опис) – поїдуть у мандрівку Україною, і про них знімуть телесюжети. Представляють ці діти Черкаси, Вінницю, Миколаїв та Кіровоградську область.

         8 переможців конкурсу у двох вікових категоріях – це талановиті діти з Києва, Запоріжжя, Чернігівщини, Сумщини, Херсонщини, Кіровоградщини. Усі вони одержали дипломи та подарунки від організаторів конкурсу.

         Спеціальну відзнаку від Валерія Залужного одержали читачі-учасники клубу за інтересами «Скарбничка» Бібліотеки-філії с. Зелена публічної бібліотеки КЗ ЦКП Лвинецької с/р Чернівецької області за колективну роботу.

         Ще 22 призера отримали особливі відзнаки Генерального штабу ЗСУ, Міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності», благодійної організації «Фронт допомоги», Добровольчого формування територіальної громади міста Києва «Мрія», Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, творчих Національних спілок України – архітекторів, художників, журналістів. Повний список переможців і відзначених робіт можна переглянути тут.

        Багато подарунків і призів, і не лише читачам, дісталося від Міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності». Очільниця цієї громадської організації, за сумісництвом голова головного журі конкурсу Наталія Федорчук не стримувала сліз, обіцяючи зі свого боку та зусиллями громадськості усіляко втілювати дитячі мрії у життя, адже найголовніше – це щасливі діти, дружна сім’я, міцна родина, а українські діти заслуговують найкращого життя у мирній, процвітаючій, прогресивній, європейській країні, бо діти наші – розумні, креативні, творчі, активні, справжні українські патріоти.

        Наталія Федорчук та її організація нагородили грошовими преміями 3 найактивніші бібліотеки – НБУ для дітей (генеральний директор Алла Гордієнко), комунальний заклад "Рівненська обласна бібліотека для дітей" Рівненської обласної ради (директор Наталія Назарук) та Кіровоградську обласну бібліотеку для дітей ім. Т. Г. Шевченка, (директор Таїса Манжула).

        Цього ж дня нагороди вручили переможцям і призерам ще одного конкурсу – ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети в наших руках». Учасники конкурсу своєю творчістю закликають світ звернути увагу на жахливі злочини проти природи України.

        На святі вітали Емілію Грек (Гран-прі у віковій категорії 1-4 кл., м. Дніпро), Дениса Сергієнка (спеціальна відзнака Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України; с. Іванівка Кіровоградської обл.), Софію Фйолик (спеціальна відзнака Посольства Азербайджанської Республіки в Україні; с. Семенівка Полтавської обл.), Олександру Гарбузову (спеціальна відзнака Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки SOCAR ENERGY в Україні; м. Новомосковськ Дніпропетровської обл.), Марію Турчин (спеціальна відзнака Благодійної органцізації «Фонд Миколи Томенка «РІДНА КРАЇНА»; с. Білорічиця Чернігівської обл.). Переможців привітали Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки Сеймур Магдалієв і Алла Гордієнко і подякували за привернення уваги до проблем екології та захисту довкілля. Конкурс вкотре продемонстрував не лише талант українських дітей, а й їхню свідому позицію стосовно збереження природи.

        Після урочистої церемонії нагородження переможці та призери конкурсів взяли участь у квест-екскурсії бібліотекою, познайомилися із унікальними інтер’єрами головної дитячої бібліотеки країни, її цікавинками та сучасними креативними бібліотекарями.

        А дорослі учасники свята стали учасниками пресконференції за підсумками Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-МРІЯ». До конференції змогли долучитися онлайн представники дитячих бібліотек країни, батьки та діти-учасники конкурсу.

        І свято до Міжнародного дня захисту дітей, і пресконференція за підсумками Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-МРІЯ» минули на піднесеній високій ноті.

        Щира вдячність мужнім захисникам за те, що в умовах війни у наших дітей є можливість гратися, радіти, спілкуватися, святкувати.

        Дякуємо Кіноспілка - ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії» - SPTK.org.ua та ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів» за солодкі подарунки усім переможцям і призерам Всеукраїнських конкурсів «Україна-МРІЯ» та «Майбутнє планети в наших руках!».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей