Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Безпеково-правоосвітнья платформа «FairUkraine»

      Навчитися самим і навчити наших дітей захищати не лише свої права, а й своє життя – під таким гаслом 3 червня у Національній бібліотеці України для дітей відбувся фаховий тренінг для бібліотекарів та представників освітянської спільноти. Понад 350 учасників, у тому числі представники міжнародної спільноти, взяли участь в обговоренні безпеково-правоосвітньої платформи «FairUkraine».

     У часи російської воєнної агресії проти України навички безпечної поведінки та обізнаності щодо своїх прав і обов’язків стали умовами виживання сучасних дітей. Саме цьому присвячені книги, презентація яких відбулася на заході. Автор першої віршованої Конституції для дітей «Конституція для всіх: і великих, і малих», координатор Національного правоосвітнього руху «Справедливці», суддя Верховного суду України Володимир Кравчук наголосив на важливості знання дітьми своїх прав та обов’язків змалку. Авторка книги «Книга виживання. Протимінна безпека» Тетяна Репеде, віцепрезидент Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», ознайомила учасників із методикою інформування дітей про те, як вберегти себе від потенційної загрози вибухонебезпечних предметів, особливо в регіонах, наближених до бойових дій.

     Надзвичайно корисною була участь представників організації з інформування населення з протимінної безпеки «Шериф розмінування». Вони рекомендували використовувати у роботі з дітьми ресурс «Спільнотека від ЮНІСЕФ» з корисними та інтерактивними матеріалами, іграми, коміксами із безпеки, психологічної та соціальної підтримки.


     Засновниця Благодійної міжнародної організації «Рутенія» Лада Ортинська (Брюссель, Бельгія) у своєму онлайн-виступі наголосила на важливості таких спільних заходів задля підтримки українських дітей, які вимушено залишили Україну через війну.

      Організаторами тренінгу виступили Національна бібліотека України для дітей, Благодійна організація «Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» та Видавництво Холодкевича «ToonDrive».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/6/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей