Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Казка з холодною назвою і теплою душею

        Цьогоріч виповнюється 180 років із часу написання чудової казки «Снігова королева». Не дивлячись на таку холодну назву, вона й досі зігріває мільйони дитячих сердець в усьому світі. Її автор — геніальний данський письменник Ганс Крістіан Андерсен, автор великої кількості дитячих казок, що увійшли в історію світової літератури. На його видатних творах «Снігова королева», «Гидке каченя», «Скриня-літак», «Дюймовочка», «Русалонька», «Принцеса на горошині» виховувалося багато поколінь. «Снігова королева» — це цікава, захоплива, повчальна історія. На відміну від інших казок, що ґрунтуються на фольклорі та традиціях багатьох народів, ця історія народилася в уяві автора і була написана лише за п’ять днів.

        Головні герої казки — хлопчик Кай та дівчинка Герда. Їм потрібно здолати багато випробувань та пригод. Крижана скалка, що потрапила в око Каю, позбавила його всіх позитивних людських якостей. Снігова королева, правителька крижаної землі, яка не знає жодних теплих і щирих почуттів, викрала хлопчика, залишивши у своєму палаці. Добра, чесна, ввічлива дівчинка з великим люблячим серцем вирушає на пошуки Кая, і, всупереч численним небезпекам, зрештою знаходить свого друга та зцілює його. Краса живого серця зуміла перемогти красу льоду!

        Класичні твори часто перевидаються, насамперед із новими ілюстраціями, але час від часу й у нових перекладах. Тож і «Снігова королева» зазнала певних змін. Чудові ілюстрації Владислава Єрка, Галі Зінько, Євгенії Гапчинської, Олексія Черепанова та Іви Михалян у різних виданнях викличе у малечі захват від книги та допоможе прищепити любов до читання. Окрім дивовижних ілюстрацій у деяких книгах є секрет — елементи доповненої реальності. За допомогою спеціального ефекту персонажі казки оживають і перетворюються на анімацію, стають ближчими до читача та відкривають для них незвичайні можливості книги.

        Запрошуємо маленьких читайликів у відділ обслуговування дошкільників та дітей молодшого віку на зустріч із чудовою чарівною казкою «Снігова королева».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 09.11.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей