Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Презентація Національного проекту «Україна читає дітям»

22 квітня 2010р., напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у прес-центрі газети «Комсомольская правда в Украине» (вул. Фрунзе, 104-а, 5-й поверх) о 12.30 відбудеться презентація Національного проекту «Україна читає дітям».

Організатори проекту: Національна бібліотека України для  дітей, газета «Комсомольская правда в Украине», за підтримки Міністерства культури і туризму України.

Метою проекту є відродження традиції читання у колі української родини; розвиток, зацікавленість, особливо дітей і молоді, у користуванні друкованою книгою як джерелом знань, заохочення їх до систематичного читання, а також підняття престижу, створення позитивного образу книги як важливого чинника у формуванні молодої генерації українського народу із сучасним мисленням та ідеями, залучення до бібліотек нових читачів.
Книга у житті людей, що досягли успіху, її роль у становленні їх як особистості, фахівця, спогади та враження про першу прочитану книгу або про героя, які вплинули на життєвий вибір — про це і говоритимуть з дітьми добре знані особистості, зокрема відомі актори, співаки, спортсмени, політики, письменники, видавці, журналісти, представники всіх гілок влади. А головна ідея проекту полягає в тому, що публічні люди читатимуть вголос дітям у школах-інтернатах, дитячих будинках, загальноосвітніх школах, бібліотеках, будинках сімейного типу, спортивних закладах та дитячих дошкільних закладах.

Учасники проекту: Міністр Кабінету Міністрів України, доктор філософських наук А. Толстоухов, голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), доктор філософських наук, голова Наглядової ради Національної бібліотеки України для дітей С. Червонописький, перший космонавт незалежної України, Герой України Л. Каденюк, народні артисти України А. Роговцева, Р. Недашківська, В. Талашко, О. Сумська, Б. Бенюк, заслужений артист України Ю. Одинокий, артистка Київського академічного театру ляльок Г. Задерей,головний редактор журналу «Однокласник», письменник С. Іванюк, письменниця Леся Воронина, телеведучі А. Доманський, П. Мага, співак В. Бронюк (гурт «ТІК»).
Перше читання відбудеться у ході презентації проекту: народна артистка України Р. Недашківська читатиме учням 8-9 класів загальноосвітніх шкіл Святошинського і Шевченківського районів балади Т.Г. Шевченка та вибрані твори Лесі Українки.

Координатори проекту: на всеукраїнському рівні – Національна бібліотека України для дітей, у регіонах – обласні бібліотеки для дітей.
Інформація про зустрічі відомих українців, що читатимуть дітям, висвітлюватиметься як у всеукраїнських, так і місцевих засобах масової інформації. Для підтримки проекту буде задіяна соціальна реклама на транспорті, рекламних щитах на вулицях з використанням слоганів, що спонукають до читання.

Контактні особи:
(044) 400 05 01 Тамара Турбаніст
(044) 400 26 31 Тетяна Шамаріна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей