Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

День народження Срібної Книги

23 березня творчий проект «Срібна читацька Книга» завершився великим святом! Організатори проекту – Національна бібліотека України для дітей та письменниця Євгенія Пірог - зібрали усіх друзів Срібної Книги на її День народження.

Гостей прийшло багато, тому що у нашої Книги велика кількість друзів, яких вона отримала за час свого зростання від жовтня минулого року. На свято завітали автори Книги – письменники, художники, видавці, музиканти. Прийшли маленькі учасники творчих конкурсів, які дописали власну версію історії про Планету чарівних бульбашок, що розгорталась на сторінках Срібної Книги. Їхні казочки увійшли до Золотої читацької книжечки, яку організатори проекту надрукували невеликим накладом та вручили кожному маленькому співавтору. Прийшли видавці, музейні працівники, керівники гуртків та творчих об’єднань для дітей, які багато чули про цей проект, слідкували за його перебігом в Інтернет-новинах , тому дуже хотіли побачити на власні очі нашу рукописну диво-Книгу і взяти участь у створенні її останньої сторінки. Адже саме під час свята усі разом мали створити фінальну фразу історії на останній чистій сторінці Книги.

Цю відповідальну задачу доручили дитячому письменнику Сергію Гридіну (учаснику другої зустрічі проекту), який спеціально приїхав на свято з Рівного, та не з пустими руками, а… з котом у мішку! У мішку справді виявився кіт, щоправда, ляльковий, та його автор - рівненська художниця Світлана Власова. На допомогу запросили дитячу письменницю Оксану Кротюк. Тож кількість дорослих авторів Срібної Книги збільшилась. Збільшилась і кількість авторів маленьких, тому що діти допомагали вибирати версію фіналу історії з трьох, запропонованих письменниками – віртуальними учасниками проекту.

Загальна кількість авторів, що створювали Срібну Книгу після створення останньої сторінки стала чарівно круглою: 360 дітей і 60 дорослих! Цю рекордну цифру зареєстрували фахівці «Національного реєстру рекордів», які були присутні на зустрічі і вручили іменинниці рекордний паспорт! А отримати паспорт доручили людині, яка краще за усіх знається на рекордах – українському велетню Василю Вірастюку. Пан Василь теж був учасником нашого проекту під час перебування Срібної Книги у Львові і надихав авторів шостої сторінки Книги. Ведучі святкової церемонії – Казкарка Джінні (вона ж письменниця Євгенія Пірог), бібліотекарі Наталя Зіміна та Олена Кислова – запросили пана Василя зважити нашу Книгу і наших маленьких читачів–співавторів. Двох дітей велетень підняв граючись… А якщо згадати, що у Книги таких авторів аж 360?! Тож Василь Вірастюк погодився, що такий рекорд дуже вагомий.


На свято завітали також вигадлива Оксамита, яка вміє разом з дітьми створювати чарівний дощ, співачка Ілларія, пісня якої про Золоту планету стала чудовим завершенням свята.

Репортаж зі свята у сюжеті бібліотеки:

Репортаж про подію від телеканалу Newsone.

Проект завершено, що далі?

«Срібна читацька Книга» - не лише унікальна рекордна книга. Новаторський формат творення «Срібної читацької Книги» як сучасний творчий метод у виховній та мистецькій роботі з дітьми вже отримав усталену назву «срібна книга» та знаходить втілення в проектах-послідовниках. Вже сьогодні «Срібна Книга» запрошена на три всеукраїнські книжкові ярмарки і фестивалі. 7 квітня на книжковому ярмарку «Медвін» у Києві на майданчику «Срібної Книги» майстер-класи з книготворення були переповнені. Наприкінці квітня плануються поїздки на «Форум видавців» до Львова та фестиваль «Дивокрай» до Тернополя.

Всі бажають на власні очі побачити цю неповторну велетенську книгу. Але унікальна рукописна книга не тільки великого розміру - 55х45 см, вона ще й доволі важка і транспортувати її доволі проблемно, до того ж, перевезення зашкоджують книзі. На нашу думку, оригінал видання має зайняти почесне місце у відділі рідкісного фонду Національної бібліотеки України для дітей. Творча група проекту докладає зусиль, щоб вирішити наступні завдання:

1. Виготовлення 2-х повнорозмірних копій форматом А2.
2. Видання казкової історії «Срібна читацька Книга» форматом А4 накладом 1,5 тисячі примірників.
3. Видання брошури «Золота читацька книга» за підсумками літературного конкурсу накладом 300 примірників, форматом А5.

Тож «Срібна Книга» чекає на підтримку! Маємо на це сподівання, оскільки проект є рекордним по суті та національним за значенням!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей