Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Футбольно-інтелектуальний турнір

Ми ведемо наш репортаж з Національної бібліотеки України для дітей, де відбувається футбольно-інтелектуальний турнір між двома командами юнацької ліги: командою «Динамо», до якої увійшли вихованці дитячо-юнацької футбольної школи імені Валерія Лобановського, та командою «Олімпійці», що утворили учні київської середньої школи № 63.

З перших хвилин матчу гравці «Динамо» проявили неабияку інтелектуальну підготовку до турніру, відповідаючи на запитання з історії футболу, і впевнено вийшли вперед. Гостра боротьба розгорнулася у конкурсі капітанів. Капітан динамівців Макар Білкун дав майже усі правильні відповіді на запитання конкурсу, та капітан олімпійців Денис Радченко не відставав від нього. Боротьба загострилась після конкурсу художньої самодіяльності від уболівальників. Гімнастичний номер від уболівальниці команди «Олімпійці» так вразив арбітрів, що цей конкурс вони оцінили у неможливі для футболу кількість очок, зароблених протягом матчу – п’ять! Хоча арбітр з боку бібліотеки – заступник директора Тетяна Шамаріна – віддала б перевагу команді «Динамо» за вірш Сергія Єсеніна у виконанні юного футболіста.

Та всім футболістам і уболівальникам добре відомо, що з суддею не сперечаються, особливо, коли суддями є такі відомі у минулому футболісти як Віталій Хмельницький та Юрій Ковальов. Тож ведучі та коментатори турніру – бібліотекарі Галина Гудзима (відділ організації дозвілля та гурткової роботи) і Людмила Строчкова (відділ мистецтв) – дослухалися думки досвідчених арбітрів, й чітко і організовано провели турнір. Уболівальники, яких чимало зібралося на цей товариський матч, теж мали змогу проявити себе та заробити власні бали, відповідаючи на спеціальні запитання під час перерви в основному турнірі.

І хоча капітан команди «Динамо» при нагородженні сказав, що перемогла дружба, у нашому турнірі переможцем стала команда вихованців дитячо-юнацької футбольної школи імені Валерія Лобановського. Привітання і подарунки від організаторів турніру отримали усі: гравці на полі, знавці-уболівальники, артисти, тренери команд. А наші уславлені арбітри отримали пам’ятні медалі «Заради дитини працюємо і творимо» з рук Анастасії Степанівни Кобзаренко, Героя України, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей.

Олімпійський дух змагання відчули усі присутні на турнірі «Євро — 2012: історія і сьогодення»! Читачі бібліотеки до «Євро – 2012» готові!



Відеорепортаж з турніру незабаром на відеоблозі бібліотеки BiblioTemaTV

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей