Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Свято дитинства

В останній день травня до скверу на Нивках, що по вулиці Вільгельма Піка, стікалася величезна кількість дітей та дорослих. Більше 500 дітей разом з батьками, бабусями й дідусями завітали на свято «Дитинство моє — заповітна країна», яке підготувала Національна бібліотека України для дітей за участю колективів Будинку дитячої творчості Шевченківського району м. Києва.

На території скверу розташувалися багато майданчиків, на яких кожен з відвідувачів мав можливість знайти собі заняття до смаку. Розпочалася святкова програма на сценічному майданчику, де зібралася рекордна кількість глядачів. Ще б пак, сюди приїхав ляльковий театр бібліотеки «Барвінок» з веселою музичною виставою «Золоте курча». Виступ театру сподобався усім, а малюки просто не могли відійти від театральної ширми, і час від часу робили спроби зазирнути за лаштунки.

А потім святкову естафету підхопили вихованці Будинку дитячої творчості - зразковий художній колектив театру танцю «Київські барви», хореографічна студія сучасного танцю «Креатив», вокально-танцювальний ансамбль «Гармонія», хореографічний колектив «Літо».

Одночасно у різних куточках скверу почали працювати інші майданчики, які доволі легко було знайти по скупченню дітей. Юні вокалісти одразу стали в чергу до караоке, яким опікувалися співочі бібліотекарі з відділу мистецтв бібліотеки.

Робити браслети зі стрічок навчились усі, хто зупинився на хвилину біля столиків, на яких розташувалась весела майстерня бібліотеки від гуртку «Бісерні фантазії». Майстер-клас проводила Людмила Строчкова (керівник гуртка), а допомагали їй гуртківці, які за рік занять у гуртку навчилися різноманітним технікам, тож здатні легко зробити сувеніри і прикраси з будь-яких матеріалів - бісеру, намистинок, серветок, клаптиків тканин, і, звісно, зі стрічок… За час роботи імпровізованої майстерні у ній змогли попрацювати 70 дітей – саме стільки наборів для браслетів підготували бібліотекарі. І, що цікаво, браслети із задоволенням робили не тільки дівчатка, але й хлопчаки!

Куточок, у якому можна було зробити оригамі та розмалювати казкового героя, виявися замалим порівняно з кількістю бажаючих. Дивина, але розмальовки мали популярність не тільки у малюків, а й у дітей доросліших. Можливо тому, що тут з ними спілкувалася психолог бібліотеки Олена Лесечко?

На галявині малюків зустрічав відділ бібліотеки для наймолодших читачів з веселими іграми, конкурсами, вікторинами.

І яке ж свято без малюнків на асфальті! На цьому майданчику дітям допомагали бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів. Художників було з півсотні, а може й більше, бо алею скверу розмалювали майже до останнього клаптика.

А ще усіх, хто завітав на свято, очікував сюрприз - безкоштовне морозиво від спонсорів! Свято дитинства вдалося! Сподобалося малюкам і дорослим – незадоволених не спостерігалося. І дуже приємно було, коли випадково підслухали діалог між дітлахами:

- Правда, класно?!
- Так це ж НАША бібліотека проводить!!!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей