Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День інформації «Сходинками до книжкового храму Маршака» до 125-ї річниці від дня народження письменника

«Дама сдавала в багаж:
Диван,
Чемодан,
Саквояж,
Картину,
Корзину,
Картонку
И маленькую собачонку…»

Автора цих рядків добре знають і діти й дорослі. Написав цей смішний віршик Самуїл Маршак - російський поет, драматург, перекладач, літературний критик. Для дітлахів Маршак, насамперед, автор веселих віршів та казок, які так легко запам'ятовуються і зберігаються у пам'яті усе життя. Варто тільки розпочати фразу, як одразу хор голосів її продовжить. Можете перевірити себе:

- Вот дом, который…
- Кто стучится в дверь ко мне с толстой сумкой на ремне…
- Жил человек рассеянный…

Гадаємо, що всі з легкістю продовжили рядки, добре знайомі з дитинства, як це зробили гості свята, що відбувалося у Національній бібліотеці України для дітей 6 листопада. День інформації до 125-ї річниці від дня народження Самуїла Маршака підготували для читачів працівники довідково-інформаційного відділу та відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів бібліотеки.

Цікавої інформації було вдосталь! По-перше, маленькі читачі познайомились із цікавими фактами з життя та творчої біографії письменника, переглянули на екрані фотоархів з рідкісними та цікавими світлинами, та познайомились з книгами Маршака. Для цього бібліотекарі підготували звичайну книжкову виставку і до неї на додачу ще й виставку електронну. Тому, що представити усі видання книг Маршака на звичайній виставці просто неможливо – у фондах бібліотеки понад 800 назв книжок Маршака російською, українською та англійською мовами!

І звичайно ж, на святі читали вірші та показували невеличкі інсценівки за творами Маршака. Наші маленькі читачі – другокласники 160-ї київської школи разом зі своєю вчителькою Раїсою Пасічник, яка у школі керує гуртком літературної творчості, підготували для цього свята невеличкі театралізовані уривки за творами Самуїла Маршака «Багаж» та « Старуха, дверь закрой!».


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей