Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Анатолій Качан: «Я ще не виписався як поет незабутніх дитячих вражень»

Анатолій Леонтійович Качан свій 71-й день народження вирішив відзначити в колі читачів своїх книжок, тому й завітав 18-го січня 2013 року до Національної бібліотеки України для дітей на зустріч з п’ятикласниками. Але були ще поважні причини для свята, які стали подарунком до дня народження письменника.

По-перше, вийшла друком нова книга дитячих поезій Анатолія Качана «Листи з осіннього саду» . Книга надрукована у видавництві дитячої літератури «Веселка», а проілюстрував поезії відомий художник Кость Лавро.

Листи з осіннього саду: лірика, ігр. поезія / А. Качан ; худож. К. Т. Лавро. — К. : Веселка, 2012. — 64 с. : ілюстр., портр. — (Українській дитині).

По-друге, Національна бібліотека України для дітей підготувала до ювілею письменника свій подарунок - біобібліографічний нарис Анатолій Качан: «Я ще не виписався як поет незабутніх дитячих вражень» з серії «Дитячі письменники України». Презентацією цього покажчика і відкрила свято дитячої поезії у бібліотеці його укладач головний бібліограф НБУ для дітей Надія Загайна.

Спочатку вона повідала дітям, що таке взагалі бібліографічний покажчик. Для цього вона познайомила дітей з виставкою книг Анатолія Качана – всього окремими книжками їх було видано 15; розказала, що у майже 100 публікацій творів письменника увійшло до різноманітних збірок, а ще 90 поезій опубліковано у читанках, хрестоматіях та навчальних виданнях; 210 публікацій поезій Анатолія Качана було надруковано на сторінках газет та журналів! Ось тут п’ятикласники й зрозуміли, чим займається бібліограф – він як збирач врожаю, тільки книжкового, друкованого. Збирає все ретельно, нічого не забуває! Адже у покажчику є ще такі розділи, як «Іншомовні видання» - 46 поезій Анатолія Качана перекладено шістьма мовами народів світу; «А. Качан — перекладач», «А. Качан — журналіст, упорядник», «Література про життя та творчість А. Л. Качана». Не забули також бібліографи бібліотеки знайти, відібрати та дати посилання на найкращі електронні ресурси про Анатолія Качана.

Зрозуміло, що видання бібліотеки передусім адресовано дорослому читачеві: літературознавцям, філологам, бібліотечним працівникам, студентам, усім шанувальникам творчості поета. Але й школярі можуть знайти для себе корисну інформацію. Сам поет теж є співавтором цього видання – він написав спеціально для нього автобіографічні нотатки «Дорога у широкий світ».

Після презентації покажчика діти познайомилися з новою книгою поезій, із захватом розглядали яскраві ілюстрації Костя Лавро та слухали вірші Анатолія Качана у авторському виконанні. А потім було спілкування, безліч цікавих запитань від допитливих читачів та не менш цікаві і дотепні відповіді ювіляра. Цікавий факт: цього разу ані читачі, ані автор не читали улюблений «безконечник» «Ліниві вареники». Пісню на цей вірш діти слухали у запису (виконавець гурт «Кроки», музика Ю. Шутенко).

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей