Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Наталя та Валерій Лапікури про секрети сімейного книготворення

11-го березня в рамках місячника видавництва «Грані-Т» у читальній залі відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулася зустріч з письменницькою родиною - Наталією та Валерієм Лапікурами, які розкрили секрети сімейного книготворення для півсотні допитливих четверокласників.

Можливо, більшості із присутніх на зустрічі вперше довелося зустрітися з таким феноменом, коли книги пишуть удвох. І не просто двоє друзів, а сім’я - чоловік і жінка! Це ж так цікаво – вечорами разом вигадувати якісь історії! А можливо, школярам сподобалася думка, що письменником може стати кожен? У всякому разі так вважає родина Лапікурів, і вони переконали дітей в цьому, і навіть запропонували публікувати літературні спроби на сайті письменницької родини, на сторінці для дітей, яка називається «Взрослым не заходить!» .

А ще діти були дуже задоволені тим, що усі книги Наталі та Валерія Лапікурів – це пригоди. У всякому разі, саме так охарактеризували автори свої книги, оскільки переконані в тому, що сучасному читачеві потрібна дія, і усі свої книги вони намагаються писати саме так, щоб їх було не нудно читати. Це дуже добре, вирішили діти, і поцікавилися, а для кого ж пишуть свої книги ці письменники? А виявляється, що для усіх: дорослих, школярів, малюків! І пишуть одразу декілька книг, дописують, редагують, ще й вночі начитують на диктофон геніальні ідеї, які раптом наснилися. Чому на диктофон? Щоб не шукати папір, ручку, не вмикати світло.

Запитань до наших гостей було дуже багато. Більшість з них, цілком зрозуміло, про творчість: якою була перша книга? ваші улюблені письменники? хто вас надихає на творчість? А оскільки подібне інтерв’ю автори вже давали, і воно було опубліковане, тому ви можете прочитати його на сайті журналу Пізнайко . Саме для цього дитячого журналу Лапікури написали детективну історію про кота Мурро та цуценя Гавчика, яку можна почитати у друкованому вигляді на сторінках журналу «Пізнайко», а в електронному – на сайті письменників у розділі «Почитаем» .

У нашій бібліотеці є такі твори Наталі та Валерія Лапікурів:

  1. Детектива! Повість із серії «Дивний детектив».
  2. Чарівна брама. Книга у стилі дитячого фентезі.
  3. Книга із серії «Життя видатних дітей» про Григорія Сковороду, Жана Анрі Фабра, Петра Котляревського, Івана Кожедуба, Михайла Остроградського.

Усі книги вийшли у видавництві «Грані-Т». Заступник директора видавництва Анастасія Музиченко, яка теж була присутня на зустрічі і розповідала про серію книг «Життя видатних дітей», запропонувала письменникам обрати краще дитяче запитання чи репліку. І тут майже синхронно (ось вони 20 років співтворчості) пані Наталя і пан Валерій без обговорення та довгих узгоджень обрали переможцем одну й ту ж дівчинку, яка сказала під час спілкування: «Як же можна вчитися, якщо не думаєш?!». Дівчинка отримала в подарунок книгу із серії «Життя видатних дітей» з автографами від письменників.

Це була перша зустріч в рамках місячника видавництва «Грані-Т» у відділі обслуговування дошкільників та читачів 1-4 класів.

Наступна зустріч з відомим дитячим письменником Іваном Андрусяком, з яким спілкуватися завжди весело та цікаво, відбудеться 14 березня об 11-30.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей