Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Театралізоване свято «В казках і в житті»

З приходом весняних канікул до всіх українських дітей приходить ще одне свято – свято книги і читання, свято маленьких читачів. Проходить воно в дитячих бібліотеках вже більше 70-ти років. Протягом тижня у кожній книгозбірні влаштовують конкурси найкращих читачів, зустрічі з письменниками та художниками-ілюстраторами, читацькі марафони, сімейні читання та безліч інших яскравих святкових заходів.

Традиційно стартує Всеукраїнський тиждень дитячого читання в одній з дитячих бібліотек України. Бібліотеки радо приймають естафету, тому що на відкриття приїжджають відомі українські письменники, а очолює команду гостей Герой України, кавалер Ордена Княгині Ольги, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Анастасія Степанівна Кобзаренко. Цьогорічне відкриття Тижня відбуватиметься 20-го березня на Івано-Франківщині.

Для своїх читачів Національна бібліотека України для дітей відкриває Тиждень читання 21-го березня об 11-00. Театралізоване свято «В казках і в житті» розпочнеться незвичайно: спочатку учні початкових класів київських шкіл зустрінуться з письменниками та візьмуть у них бліц-інтерв’ю. Цього року в гості до читачів завітають дитячі письменниці Тамара Коломієць та Оксана Кротюк. Об 11-30 на сцені актової зали бібліотеки розпочнеться театралізоване свято, присвячене 110-й річниці від дня народження української письменниці Наталі Забіли. У виставі зайняті читачі бібліотеки – учасники театральної студії «Мрія» під керівництвом Світлани Копйової.

По закінченні вистави на читачів чекає автограф-сесія від письменників. На меломанів у відділі мистецтв чекає караоке – у співочому марафоні цього дня пісні Марійки Бурмаки на вірші Наталі Забіли «Бабуся», «Річка-невеличка», «Коник-сірячок». У святі бере участь вокально-інструментальний ансамбль “Домісольки” дитячо-юнацького клубу “Товариш” Шевченківського району.

Кожен учасник свята отримає незвичайний подарунок – набір для виготовлення книжки-саморобки, до якої буде занотовувати свої читацькі враження від прочитаних книг, бібліотечних заходів тощо. Власники цих читацьких нотатників зможуть взяти участь у безпрограшній бібліотечній лотереї 2-го квітня в День Автора, яким завершиться Тиждень книги у Національній бібліотеці України для дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей