Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Усі записуємося до лав Клубу бібліомандрівників!

22-го березня несподівано рішенням читачів у Національній бібліотеці України для дітей утворився клуб бібліомандрівників. Тобто, таких, які подорожують світом, не виходячи із стін бібліотеки. Не чули про таке? Здається, що після сьогоднішньої унікальної зустрічі з мотомандрівником Валерієм Кришенєм це стане дійсністю! Чому? Спробуємо пояснити...

Чи спілкувались ви хоч раз з людиною, яка здійснила навколосвітню подорож? Отож то! Навколосвітка Валерія тривала 307 днів, за цей час він проїхав 63 тисячі кілометрів через 28 країн світу. Як ви вважаєте, чи можна за одну зустріч (навіть якщо вона триває 2 години) хоча б коротко розповісти про усю подорож? Кожному зрозуміло, що це аж ніяк неможливо!

Під час зустрічі старшокласники разом з Валерієм встигли пунктирно «проїхати» приблизно чверть маршруту. «Добралися» до Мексики, й на цьому цікавезну розповідь Валерія були вимушені зупинити, тому що у глядачів назбиралося безліч запитань, та хотілося побачити й фотографії, кожна з яких зі своєю історією. Як, наприклад, історія про мексиканського хлопчика у високогірному селищі в Мексиці. Виявилося, що Валерій став першою білою людиною, яка добралася до цього селища. І з усіх мешканців селища лише один маленький хлопчик трішки володів англійською мовою, який і став «перекладачем» та допоміг Валерію порозумітися з іншими мешканцями. Валерій розказав їм про Україну. Мексиканським селянам було дуже цікаво почути, що такий екзотичний фрукт для Мексики, як яблуко, в Україні росте просто на дереві, а мандарини не ростуть. Зранку діти принесли Валерію мандаринів та були вражені «кмітливістю» цього білого мотоцикліста, який одразу почав знімати шкіру з мандарина. Виявилося, хлопцям чомусь здалося, що Валерій ніколи не куштував і взагалі не бачив мандаринів.

Таких симпатичних історій, як ця історія про мексиканського хлопчика, про інші цікаві зустрічі, про безкорисливі вчинки та допомогу у Валерія сила-силенна. А ще – про пригоди та несподіванки на маршруті, які скорегували власне й сам маршрут.

Ось таким був маршрут Валерія, щоб ви добре усвідомили, скільки встиг розповісти наш гість на першій зустрічі. А "добралися" ми тільки до Мексики.

Україна — Росія — Казахстан — Росія — Корея — США — Мексика — Гватемала — Гондурас — Нікарагуа — Коста Ріка — Панама — Колумбія — Еквадор — Перу — Болівія — Чілі — Аргентина — Парагвай — Бразилія — Португалія — Іспанія — Італія — Франція — Австрія — Германія -Австрія — Словакія — Хорватія — Боснія і Герцоговина — Хорватія — Угорщина — Україна.

Тож за проханням читачів вирішено зустрічі продовжити. Чекайте анонсів! Незабаром відеорепортаж дивіться на відеоблозі бібліотеки BibliTemaTV.

До нових зустрічей у Клубі бібліомандрівників!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей