Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання - 2013

Тиждень дитячого читання в Національній бібліотеці України для дітей завершився 2-го квітня Днем Автора. В школах подовжили канікули, тому більше 200 дітей змогли завітати на веселе свято, яке розпочалося о 12-й годині на першому поверсі фойє бібліотеки. Читачів зустрічали бібліотекарі-хостеси та Вінні-Пух із П’ятачком (величезні ляльки, за якими теж приховувалися бібліотекарі). Вони вручали дітям різнокольорові жетончики – це були квитки на зустрічі з письменниками, поетами, художниками, акторами, що відбувалися у різних залах бібліотеки і розпочалися після урочистого відкриття свята.

Свято відкрила генеральний директор НБУ для дітей Анастасія Степанівна Кобзаренко, яка привітала дітей із чудовим святом книги і читання, та побажала їм цікавого спілкування з авторами. З вітальним словом до гостей звернулася почесна гостя свята Марія Григорівна Височанська. Вона вручила дітям коровай, який привезла з Івано-Франківщини, і передала їм вітання від читачів Івано-Франківська. Адже саме там 21-го березня стартував цьогорічний Тиждень дитячого читання. Наостанок вона передала найкращі побажання читачам від Міністра культури України Леоніда Михайловича Новохатька та прочитала дітям вірш.

Театр-студія «Мандри» своїм виступом переконав усіх гостей, що читання справа цікава та популярна серед дітей і підлітків, що книжки й сьогодні читають із задоволенням, можливо тільки форма книги інколи не зовсім звична – електронна. Ведуча свята представила дітям Авторів, запрошених на свято. Після цього діти розділилися на групи (за кольорами жетончиків) та перейшли до читальних залів бібліотеки, щоб спілкуватися з авторами, брати в них інтерв’ю, малювати та вигадувати історії.

У віділлі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів з малечею спілкувався неперевершений, дотепний, енергійний Сергій Пантюк, книжку якого «Неслухняники» дуже люблять наші читачі.

У читальному залі для учнів 5-9 класів зібралося більше 60 дітей та дорослих, які дуже хотіли почути чудові дитячі вірші Григорія Фальковича. Деякі шанувальники творчості поета прийшли на зустріч з подарунками для автора: хтось намалював картину, а дехто читав напам’ять його вірші.

У відділі мистецтв відбувалася зустріч з Віталієм Кириченком, який не тільки художник, але й письменник. Віталій довів своїм слухачам, що можна малювати і вигадувати історії одночасно. Він приніс листівки з власними ілюстраціями, роздав їх кожному читачеві, і діти вигадували власні історії за малюнками.

Відділ соціокультурної діяльності влаштував своїм прихильникам зустріч з актором Київського академічного театру ляльок Володимиром Малинським, який розповідав багато цікавого про своє акторське ремесло, про театральну ляльку, але, головне (і це сподобалося найбільше!), разом з дітьми «пограв» у ляльки, дав змогу кожному відчути себе актором.

По завершенні творчих зустрічей і майстер-класів усі учасники перейшли до глядацької зали, де продовжилося свято. Спочатку кожен з авторів вручив подарунок найкращому читачеві за найоригінальніше запитання, за кращу історію, за активність та фантазію. А потім на сцені розпочалася феєрична музична казка «Мадагаскар» у виконанні театру ростової ляльки! Глядачів зібралося стільки, що малюків довелося розміщувати по двоє на крісло, а деякі підлітки вимушені були сидіти на сходах! Але всі були задоволені святом, і ще довго не хотіли йти з бібліотеки та фотографувалися зі своїми улюбленими героями - Вінні-Пухом та П’ятачком.

Відеорепортаж незабаром на відеоблозі бібліотеки BiblioTemaTV

Підготував свято відділ соціокультурної діяльності

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей